Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak vatandaşların ziyaretine açılan Cumhuriyet TIR'ı, Nazilli’ye geldi. İstasyon Meydanı’na getirilen Cumhuriyet TIR'ı ADD Nazilli Şubesi’nin ev sahipliğinde ziyarete açıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Nazili İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Milli Mücadele’de Nazilli’nin yerini konu alan kitapları bulunan yazar Etem Oruç, Tahsin Şimşek ve vatandaşlar, TIR'ı ziyaret etti.

“ATATÜRK BİZİM REHBERİMİZ”

Diğer protokol üyeleri ile birlikte TIR'ı gezen Başkan Özcan bütün toplumların geçmişlerinden güç aldıklarını ifade ederek, “Atatürk de tarihimizin mümtaz kahramanlarından biri. Toplumu zor günlerden kurtarmış, modern çağın gereklerini yerine getirmiş, hem kültürel hem de ekonomi alanında ülkemizi ileriye taşımıştır. O’nun ilkeleri, hayatı, sözleri bize örnek olacaktır. Cumhuriyet TIR’Inı Nazilli’ye getiren ADD yönetimine, katkı sunan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“DEVRİMCİLİĞİ DÜNYA ULUSLARINI ETKİLEDİ”

CHP İl Başkanı Ali Çankır ise Cumhuriyet kurulduktan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün işinin bitmediğini, Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için çizdiği yol haritasını bugün bile sadece bizim değil tüm dünya uluslarının gördüğünü belirterek, “Atatürk’ün devrimciliği sadece Türkiye’nin değil, dünyanın devrimci geleceğinde de bir hamle olmuştur. Türkiye’nin geleceği, devrimlere bağlıdır. Bugün halen cumhuriyet ve demokrasi değerleriyle yaşıyorsak bunu M. Kemal’e borçluyuz. Bu hatırlatmalarla ilgili mücadele vermiş tüm yazarlarımıza ve aydınlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 28 Eylül’den bu yana Aydın’da bulunan Cumhuriyet TIR'ı 10 Ekim’e kadar diğer ilçelerde ziyarete açılacak.