Türkiye genelinde son dönemde artan kadına yönelik şiddete, Aydın'dan Köseoğlu Gençlik ve Spor Merkezi duyarsız kalmadı. Efeler ilçesinde faaliyetlerini sürdüren merkez, örnek bir projeye imza attı. Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında merkez, kadınlar için ücretsiz karate ve kick boks eğitimi düzenledi. Merkezin Meşrutiyet Mahallesi'ndeki spor salonunda başlayan ve 2 ay sürmesi planlanan eğitimin ilk gününe farklı yaş ve meslek gruplarından toplam 17 kadın katıldı. Yaklaşık 1,5 saatlik eğitimde, ilk olarak ısınma hareketleri yapan kadınlar, daha sonra karate ve kick boks antrenörü Yaşar Akçaköse'nin gösterdiği hareketleri yapmaya çalıştı. Hareketlerin aynısını yapmakta zaman zaman zorlanan kadınlar, azim ve cesaretleriyle ise takdir topladı.

2 AY ÜCRETSİZ EĞİTİM

Köseoğlu Gençlik ve Spor Merkezi'nin sahibi, Gençlik ve Spor Konfederasyonu Aydın İl Başkanı Yaşar Akçaköse, kadına yönelik şiddeti kınayarak, "Son dönemde kadınlarımıza yönelik şiddet, cinayet olayları arttı. Bu duruma duyarsız kalmadık. Şiddet karşısında kendilerini korumaları için kadınlarımıza karate ve kick boks eğitimi düzenleme kararı aldık. Eğitimimizi duyup katılma cesareti gösteren kadınlarımızı tebrik ediyorum. Kadınlarımız, haftada 3 saat olmak üzere toplam 2 ay salonumuzdan ücretsiz eğitim alacak. Eğitimin sonunda kadınlarımızın kendilerine olan güveni artacak ve şiddet karşısında çaresiz kalmayacaklar. ‘Ben de varım’ diyen bütün kadınlarımıza da kapımız sonuna kadar açık" dedi.

"KÖTÜ DAVRANIŞLARI ÖNLEMİŞ OLACAĞIZ"

Eğitime katılan kadınlardan Cemile Şerbetçi de, sokakta artık ne kadınların, ne erkeklerin, ne de çocukların güvenle yürüyemediklerini dile getirdi. Kendisini korumayı öğrenmek için eğitime ilgi gösterdiğini belirten Şerbetçi, “Eğitimde bir tek hareket bile öğrenirsek, bize gelecek olan kötü davranışları önlemiş olacağız" ifadelerini kullandı. Eğitim için antrenör Yaşar Akçaköse’ye teşekkür eden Seçil Özdemir ise, “Hemcinslerim için karate ve kick boks eğitiminin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Eğitimde öğreneceğimiz hareketleri Allah kullanmayı nasip etmesin. Ama gerek duyarsak da kendimizi korumak için kullanmaktan da çekinmeyiz” diye konuştu. Öte yandan Eşin Group, kadınların antrenman tişörtlerine sponsor oldu.