Nazilli Kent Konseyi’nde başkan Bülent Burmaoğlu, aday olmadığını açıklamasına rağmen üyelerin talebiyle yeniden başkan seçildi. Konseyin olağan kongresi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, üniversite, siyasi partil, meslek odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Kurulu Bülent Burmaoğlu başkanlığında Seren Gülertekin ve Mehmet Gökdemir’den oluştu.

SİVİL TOPLUMUN ÖNEMİNE DEĞİNDİ


Nazilli Kent Konseyi’nin 2019-2021 dönemi yürütme kurulunun belirleneceği kongrede konuşma yapan Bülent Burmaoğlu, “Görev yaptığımız süre zarfında Nazilli’nin tüm dinamiklerini harekete geçirmek için başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle çalıştık. Halen 5 meclis ve 8 gönüllü çalışma grubumuz var. Bilgisini, zamanını enerjisini ortaya koyan arkadaşlarımız kentteki tüm paydaşları bir araya getirmek için gayretli çalışmalar yaptılar. Türkiye Kent Konseyleri Birliği’ne üye olduk ve Ege Bölgesi Kent Konseyleri Birliği’nin de yönetim kuruluna katıldık. Belediye Başkanımız sivil toplumu önceleyen bir başkan. Güzel işler başaracağına inanıyorum” dedi.

“NAZİLLİ’Yİ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ”


Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da konuşmasın başında Gaziler Günü’nü kutladı ve kalp krizi geçiren Kızıldere Mahallesi eski muhtarı Ali Pekel’e de geçmiş olsun temennisinde bulundu. Konuşmasında Nazilli Kent Konseyi’nin yürütme kurulu üyesi iken belediye başkanı olduğunu belirten Özcan, “Nazilli’yi birlikte yöneteceğimizi söylemiştim. Bu ortak akılla yönetimin en kurumsal yapısı kent konseyidir. Burada çalışmak için yürütme kurulu üyesi olmanız da gerekmiyor. İsteyen herkese kapımız açık. Yeni yürütme kuruluna başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

OYLAMA TEKRARLANDI


Kongrede Bülent Burmaoğlu yeni dönem için aday olmadığını açıkladı ancak salondan aday olmak için istekli çıkmaması ve bazı üyelerin ısrarlı talepleri üzerine bir dönem daha başkanlık görevini yürütmeyi kabul etmek durumunda kaldı. Yürütme kurulunun seçilmesi için ilk olarak aday olmak isteyenlerin isimleri panoya yazıldı. Oylama sırasında yasa maddesine rağmen genel kurul üyesi olmayanların da oy kullandığı gerekçesiyle itirazlar yükselince genel kurul üyeleri ile gözlemci olarak salonda bulunanlar salonun farklı taraflarına ayrılarak yeniden oylama yapıldı. Panoda adı yazılı adaylardan en çok oy alan Ali Petek, Ali Küçük, Mustafa Certel, Tuncay Sepetçioğlu, Şenol Babacan, Faruk Baştepe ve Zeki Dal yürütme kurulu asil üyesi olarak seçildi.