Festivale Kuşadası’nın yanı sıra Özbekistan'dan Fergana şehri, Belarus'tan Mozyr Şehri,Gürcistan'dan Rustavi şehri, ABD'den Santa Rosa şehri heyetleri de katıldı. Kuşadası'nı ayrıca Başkan Danışmanı Ayşe Şerifoğlu, Özel Naci Akdoğan Koleji Halk Dansları Topluluğu, Kültür Danışmanı Levent Köylü, Kuşadası Ukrayna Kültür Derneği Başkanı Svetlana Potapenko Yıldırım, derneğin halkla ilişkiler sorumlusu Kültür Elçisi Olena Burgaç, yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım ve okulun öğretmenleri temsil etti.

KARDEŞ ŞEHİR TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkent Kiev'e 2 saat uzaklıkta önemli bir il olan Çerkası aynı zamanda bu yıl 733. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Çerkası Belediye Başkanı Anatoliy Bondarenko, kardeş şehirlerin belediye başkanlarına festivale katıldıkları için teşekkür etti. 2018 yılında Kuşadası Ukrayna Kültür Derneği ile Çerkası Open World derneğinin önermesiyle Kuşadası Belediyesi ile Çerkası Belediyesi arasında bir kardeşlik protokolü hazırlanmış ve 2019 yılında da bu protokol imzalanarak yürürlüğe girmişti. Aynı zamanda Çerkası şehrinin 9. Gimnazium Okulu ile Özel Ü. Naci Akdoğan Koleji arasında kardeş okul protokolü gerçekleşmişti.

KUŞADASI HALKININ SELAMLARINI İLETTİ

Festivalde konuşma yapan Belediye Başkanı Ömer Günel, Çerkası halkına ilçesinin vatandaşlarından kucak dolusu selam getirdiğini söyledi. Kuşadası'na karşı gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek herkese teşekkür etti. Başkan Günel, uluslararası çocuk festivallerinin önemini vurgularken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada bir ilk olarak çocuklara bayram hediye ettiğini söylemesi alkışlarla desteklendi. 3 gün boyunca süren festivalde Özel NAK öğrencilerinin Çerkası ilinin değişik yerlerinde sergiledikleri halk oyunları büyük beğeni topladı.