Gençler, otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenecek TEKNOFEST Robotak'da üniversitelilerle yaptıkları insansız denizaltını sergileyecek. Dünyanın en büyük ikinci teknoloji festivali olarak adlandırılan TEKONFEST 2019'da Kuşadası’ndan üç genç, İnsansız Su altı Sistemleri kategorisinde yarışacak. Kendilerine “Atlantis Grubu” adını veren gençler, Türkiye genelinde festivalde yarışmak için başvuran 125 takım içinde 11. sırada yer alarak finale kaldı. Finale kalan 30 ekip ise 17-22 Eylül tarihleri arasında yarışma komitesinin belirlediği kurallar çerçevesinde hünerlerini sergileyecek.

"BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ"


Atlantis Grubu'nun Takım Kaptanı Ahmet Burhan Yaman, ekibindeki Miran Sansür ve Mehmet Ege Erkan ile birlikte geçtiğimiz yaz ayları boyunca üzerinde çalıştıkları kendi imalatları denizaltı ile yarışacaklarını söyledi. Festival için İstanbul’a giden Atlantis Grubu hedeflerinin, finale kalan 30 takımı geride bırakarak büyük ödülle Kuşadası’na dönmek olduğunu ifade etti. Takım Kaptanı Ahmet Burhan Yaman, “Tasarımı tamamen bize ait olan denizaltını, 3 boyutlu yazıcı ile ürettik. Birçok parçasını Kuşadası Sanayi Sitesi'nde yaptırdık. Elektronik aksam dışındaki tüm üretim bize ait. Hedefimiz Atlantis ekibi olarak rakiplerimizi geride bırakarak Kuşadası’na ödülle dönmek. Başaracağımıza inanıyoruz” dedi.
Hasan-Fatma Önal Anadolu Lisesinden geçtiğimiz yıl mezun olan Ahmet Burhan Yaman, aynı okul öğrencileri Miran Sansür ve Mehmet Ege Erkan, Atlantis Grubu olarak teknoloji çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceklerini belirttiler.