Ziyarette Didim Ticaret Odası yönetimi, Vali Köşger’i önümüzdeki ay düzenlenmesi planlanan Didim Turizm Çalıştayı’na davet etti. Taslak program üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Daha önce Didim Turizm Yatırım Zirvesi ismiyle 7 kez yapılan zirve toplantıları hakkında bilgiler paylaşıldı. Vali Köşger toplantıya katılmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ İÇİN DESTEK TALEBİ

Ziyarette ayrıca Didim’e Denizcilik Meslek Lisesi kazandırılması için Vali Köşger’den yardım istendi. Ticaret Odası Yönetimi, bürokratik aşamaların hızlandırılarak okul için ayrılan alanda Meslek Lisesi yapılması için destek istedi. Vali Köşger kaymakamla konuyu görüşeceğini söyleyerek, “Elimizden gelen yardımı yapar ve çözüme kavuştururuz” dedi.

BALIK ÇİFTLİKLERİ VE TDİOSB HAKKINDA GÖRÜŞLER AKTARILDI

Didim’de balık çiftliklerinin olduğu bölgede yeni tahsisler ile gerçekleşen kapasite artışı ve yapılması düşünülen TDİOSB hakkında da Didim Ticaret Odasının görüşleri paylaşıldı. Bu durumun çevreye ve Didim turizmine olumsuz yansıyacağı belirtildi. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a konu ile ilgili gerçekleştirilen ziyarette bu endişelerin iletildiği ve Bakanlığın da bu endişeleri paylaştığı, olumlu bakmadığı vurgulandı. Vali Köşger de bu konu hakkında üniversitenin bir rapor hazırladığını ve bunun sonucunun beklendiğini vurguladı. Raporun olumsuz çıkması ya da Bakanlığın karşı olması durumunda işin gerçekleşmeyeceğini söyledi.