Karacasu Kültür Merkezinde Ülkü Ocakları Genel Merkezi Tiyatro Ekibi tarafından oyun, yoğun bir katılımla sahnelendi. Karacasuluların salonu doldurduğu oyunu Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Tayfun Şan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, Belediye Meclis Üyeleri Memduh İlgili, Fatih Akkın, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, Karacasu Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Karcılı, Asenalar Birim Başkanı Atike Depboylu, Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu takip etti.

HER ŞEYDEN ÜSTÜN VATAN AŞKI


Namık Kemal’in 1872’de kaleme aldığı tiyatro yapıtından sahneye taşınan aynı zamanda Namık Kemal’in ilk tiyatro yapıtı ve Türk edebiyatında romantik tiyatronun ilk tipik örneklerinden olan Vatan Yahut Silistre oyunu, epik bir şekilde perdeye yansıtıldı. Vatan sevgisini diğer duygularla karşı karşıya getirip vatan sevgisini hepsinden üstün çıkararak millete vatan fikrini ve sevgisini aşılamak isteyen oyunda, Kırım Savaşı’nın yaşandığı yıllarda Zekiye ve İslam arasında başlayan aşk öyküsü vatan sevgi ile birlikte anlatıldı. Yönetmen ve oyuncu Seyhun Can Şahin, Yiğit Çakır Çalışkan, Yağız Törer ve Buse Altınküplü’nün yer aldığı oyunda oyuncular performanslarıyla alkışlandı.

BAŞKAN’DAN TEŞEKKÜR


Oyunun ardından ekibe ve tiyartoseverlere teşekkür eden Başkan Zeki İnal, “Namık Kemal’in Vatan Yahut Silistre isimli eseriyle bizleri mest eden tiyatro ekibine ve tiyatroyu ilçemizle buluşturan Ülkü Ocaklarımıza, değerli katılımları ile bizleri onurlandıran Ülkü Ocakları İl Başkanı Sayın Tayfun Şan, İlçelerimizin Ülkü Ocakları başkanlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.