26. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı ile ilgili basın toplantısı, Söke Belediyesi Sosyal Tesisleri Lima Restaurant’ta yapıldı. SÖGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Korhan Taşkın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri Burak Semerci, Salih Deniz Günal, Oktay Karabıyık, Bilal Ülker, Ersin Bayrı, Ahmet Köylü, Canan Gündoğdu, Coşkun Kuru, Murat Günal, Sinan Süleyman Bakırcı, Onur Günal, Ahmet Avcı, Mustafa Saydam, Aykut Kaçar, Rafet Göbekli, Serdar Çelik, Bahacan Kabasakal, Engin Bakraççıoğlu, İbrahim Usta ve Ali Karabıyık katıldı. Fuarla ilgili açıklama yapan SÖGİAD Başkanı Mustafa Korhan Taşkın, Söke Belediyesi Çarşamba pazaryeri alanında gerçekleşecek olan Tarım Panayırı’na Söke’den 27, Aydın’dan 7, İzmir’den 5, Denizli’den 3, Muğla ve Manisa’dan birer, Konya’dan 4 ve İstanbul’dan da 2 firmanın katılacağı belirtildi. Fuarda ayrıca 4’ü banka olmak üzere 3 de kamu kuruluşunun yer alacağı ifade edildi.

SÖKE’YE FUAR VE KONGRE MERKEZİ TALEBİ

SÖGİAD tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında hazırlıkları tamamlanan 26. Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı ile ilgili bilgiler verildi. 12 Eylül Perşembe günü başlayıp, 15 Eylül Pazar günü sona erecek olan panayırın hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen SÖGİAD Başkanı Mustafa Korhan Taşkın, “25 yıldır aralıksız düzenlediğimiz fuarımızın Söke’mizin tanıtımına ve ticaretine sağladığı katma değer tartışılmaz. Son yıllarda ülke olarak ekonomik bir geçiş yaşasak da fuarımıza katılan, destek veren tüm firmalarımıza, Söke Belediyesi’ne ve SÖGİAD ailesine teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde fuar katılımcılarımızla yaptığımız toplantıda öne çıkan sorun fuar tarihi oldu. Katılımcıların haklı olarak talepleri hasat önü ya da hasat sonu yapılması yönündeydi. Biz kendilerine mevcut fuar yerimizin fiziki olarak uygun olmadığını anlattık. Toplantıda çıkan sonuç Söke’mizin acilen bir fuar ve kongre merkezine ihtiyaç duyduğudur. Bilindiği üzere Organize Sanayi Bölgemizde tahsisi düşünülen alanla alakalı önümüzdeki günlerde Söke Sivil Toplum Platformu olarak toplanıp, hızlandırmak adına neler yapabileceğimizi görüşeceğiz. Konumuyla, verimli topraklarıyla, ovasındaki teknolojisiyle, tarihi eserleri ve tarihi dokusuyla Söke’mizde yılda bir fuar değil, çeşitli sektörlerde birden fazla fuar yapılması gerekiyor. Üretimiyle, yerel menşeli ürünleriyle donanımlı insanlarıyla Söke’miz rahatlıkla bu fuarların üstesinden gelecektir. Söke’mizin şehirsel sorunları olabilir. Bunların zaman içinde çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

ELEKTRİKLİ TRAKTÖR MÜJDESİ

İlçe genelindeki birçok soruna çözüm ararken Söke’nin ülke çapında tanıtımını arttırmak için de çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Mustafa Korhan Taşkın, “Özellikle Priene ve tarihi Kemalpaşa evlerinin tanıtılması adına projeler üretilmeli, kamuoyu oluşturulmalıdır. Dernek olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Biz Nuh Bey Konağı’nı talep ederek ilk adımımızı attık. Yıl sonuna kadar dernek merkezimizi Kemalpaşa Nuh Bey Konağı’na taşımış olacağız. Yapacağımız projelerle o bölgenin çehresinin değişeceği yakın zamanda görülecektir. 26. fuarımızı düzenlemenin gururunu yaşarken ülkemizin ilk elektrikli traktörünün prototipinin Söke’mize gelme ihtimali bizleri daha da heyecanlandırıyor. Aydın Milletvekilimiz sayın Metin Yavuz’la yaptığımız son görüşmede sadece teyit beklediğini, yüzde 99 traktörün Söke’de sergileneceğini iletti. Elektrikli traktör Söke’mize geldiğinde hem ilçemizin, hem de tarım panayırımızın tanıtımının bir kat daha artmasının gururunu hep beraber yaşayacağız. Sayın Milletvekilimize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. 26’ncısını düzenleyeceğimiz Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergisi ve Panayırı’nın hayırlara vesile olmasını diler, tüm halkımızın fuarımıza gelerek bizleri onurlandırmasını rica ederiz” ifadelerini kullandı.

57 FİRMA VE KURUM KATILIM SAĞLAYACAK

4 bin 500 metrekare alana sahip Çarşamba kapalı pazaryeri alanında geçen yıl 60 firmanın katılımcı olduğu Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı'na bu yıl 57 firmanın katılacağını belirten SÖGİAD Başkanı Taşkın, "Geçtiğimiz yıl 30 bin ziyaretçinin gezerek inceleme ve alışveriş yapma fırsatı bulduğu panayıra bu yıl 57 firma katılacak. Ziyaretçi sayısının artması için tüm bölgede çalışmalar yaptık. Özellikle çiftçi kuruluşları ile temasa geçtik. Bizlere bu panayırı uzun yıllardır yapma imkanı sunan, ilan, pankart ve tanıtım görsellerinin asılması gibi konularda destek veren Söke Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı panayırımızda görmekten mutlu olacağız" diye konuştu.