Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye çelenklerinin koyulmasıyla başlarken, ardından törenlere İstasyon Meydanı’nda devam edildi. Nazilli Belediyesi Mehter Takımı, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösterilerini sunarken, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İstasyon Meydanı’nda yapılan araç kortejiyle buradaki etkinlikler sona erdi. Protokol üyeleri Eğriboyun Mezarlığı’na giderek Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe, gazi ve şehit mezarlarını ziyaret etti. Törenlere AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

“BU TOPRAKLAR İLELEBET TÜRK KALACAKTIR”

Başkan Kürşat Engin Özcan konuşmasında 5 Eylül’ün tarihçesini anlattı. Özcan, şunları kaydetti: “Nazilli işgalden 5 Eylül 1922’de kurtuldu. Allah bir daha işgal göstermesin. Kurtuluş günümüz kutlu olsun. Yurdumuz 97 yıl öncesinde çektiği bu zor günlerden el ve gönül birliğiyle herkes omuz omuza vererek kurtulmuştur. Bugün ülkemizde yaşanan sıkıntılardan da, burhanlardan da bu şekilde kurtulacaktır. Bu topraklar tarihte Türk’tü, bugün de Türk, ilelebet Türk kalacaktır.”

“NAZİLLİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR”

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise, “Kurtuluş Savaşı’nda milletimiz bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya kanıtlamıştır. Bu büyük mücadelede Nazilli halkı da üzerine düşeni yapmıştır. Rabbim bu memlekete bir daha Kurtuluş Savaşı yaptırmasın. Türk milleti var olduğu günden bu yana vatanını ve milletini sevmeyi, bağımsız yaşamayı ve bağımsızlığını kanı pahasına korumayı ilke edinmiş bir millettir” ifadelerini kullandı.