Aydın’ın en büyük ilçesi Efeler’de Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında toplandı. Yaklaşık 30 dakika süren oturumda meclis üyeleri gündem maddelerini ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere havale etti.

“PROJE HAZIR”

Oturumda Meşrutiyet Mahallesi’nin 2435 ve 2401 sokaklarda yer alan park alanı ve koşu yolunda 1,75 kilometre uzunluğa ve 2,40 metre genişliğe sahip bisiklet yolu yapılması hususu görüşüldü. Seçim döneminde sözünü verdiği bisiklet yolu için açıklamalarda bulunan Başkan Atay, “UKOME, imar planında değişikliğiyle ilgili kararları almamıza gerek olmadığını taahhüt etti. Orada Büyükşehir'e ait koşu yolu var. Koşu yolunun yanındaki kaldırımı birlikte düzenleme şeklinde çalışma yapılacak. Bunun için imar değişikliğine lüzum yok. Bizim projelerimiz hazır. UKOME’nin karar almasıyla bisiklet yolu için düğmeye basacağız. İlk etapta 1.75 kilometrelik Efeler’de Meşrutiyet Mahallesi’nde, 2435 sokak ve 2401 nolu sokaklarda bisiklet yolu yapacağız. Ardından 4 kilometrelik bir başka projemizi daha hayata geçireceğiz” diye konuştu. Bisiklet yolu hususu, bir sonraki mecliste yeniden görüşülecek.

SENDİKA ÜYELİĞİ

Meclis toplantısında ayrıca, Efeler Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin bağlı bulundukları sendika ile yapılacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, belediyeyi temsil etmek üzere Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üye olunması da görüşüldü. Oy birliğiyle alınan sonuca göre, sendika tüzüğüne istinaden hesaplanacak yıllık aidatın belediyenin İller Bankası hissesinden ödenmesi, İller Bankası’na bu konuda yetki verilmesi ve sendikaya verilecek yetki belgesinin Belediye Başkanlığınca düzenlenmesi kararlaştırıldı. 2019 yılı Gelir Ücret Tarifesinde değişiklik yapılması hususunun da görüşüldüğü toplantıda, mülkiyeti ve tasarrufu Efeler Belediyesi’ne ait olan mahalle muhtarlarının hizmet binalarının da 5 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsisi kararlaştırıldı.