Koçarlı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Doğuş konseri düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen konser, büyük ilgi gördü. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Kaymakam Fırat Çelik, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar da yer aldı.

FENER ALAYI

Konser öncesi, fener alayı gerçekleştirildi. Meydanda bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyüşe geçti. İzmir Bandosu eşliğinde ilçe merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş, yine meydana gelinmesi ile son buldu.

"ALLAH RAZI OLSUN"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan konuşma yaptı. Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Başkan Kaplan, Koçarlı'nın Demokrasi Şehidi Adnan Menderes'in ilçesi olduğuna vurgu yaparak, "26 Ağustos 1071'de başlayan Türklerin Anadolu'ya yolculuğunda, Çanakkale Savaşı ile ciddi bir bedel ödenmiştir. Ardından Kurtuluş Savaşı'nın gerçekleşmesiyle 30 Ağustos tarihinde düşman denize dökülmüştür. Bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz. Ezanlarımız minarelerden okunabiliyorsa, bayrağımız direklerden inmiyorsa, rahatça evimizde, yurdumuzda, bağımızda, bahçemizde hayatımızı geçirebiliyorsak, bunun için bin yıldır bedel ödeyen binlerce şehidimiz ve gazimiz var. Bu anlamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

ZEYBEK OYNADILAR

Kaplan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından sahneye sırayla yerel sanatçılar Feta ve Deniz Kumru çıktı. İzmir Değişim Orkestrası'nın eşlik ettiği Deniz Kumru'nun daveti üzerine Milletvekili Posacı ve Belediye Başkanı Kaplan, vatandaşlarla birlikte zeybek oynadı. Son olarak konser veren ünlü sanatçı Doğuş, şarkıları ve sahne performansıyla büyük beğeni topladı. Sevilen sanatçının şarkılarına eşlik eden ve doyasıya eğlenen Koçarlı halkı da, unutulmaz bir gece yaşadı.