30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü nedeniyle Söke'de gerçekleşen törenler ilk olarak tebrikat töreni ile başladı. Söke Kaymakamlığı makamında gerçekleşen tebrikat töreninde tebrikleri Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutan Vekili Per. Alb. Hasan İhsan Kızğınçelik, Belediye Başkanı Levent Tuncel, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çağlar, Baro Temsilcisi Muharrem Pakalın kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Gerçekleşen çelenk sunumu ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerine Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutan Vekili Per. Alb. Hasan İhsan Kızğınçelik, Belediye Başkanı Levent Tuncel, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çağlar, Baro Temsilcisi Muharrem Pakalın başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, muharip gaziler ve askeri erkan katıldı.

“ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK FİKRİNİN ÖLÜMSÜZ BİR ANITI”


Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutan Vekili Per. Alb. Hasan İhsan Kızğınçelik ve Belediye Başkanı Levent Tuncel’in askeri birliklerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam eden programda 1 dakika saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Yüzbaşı Murat Dinçer yaptı. 30 Ağustos’un yüce milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin, tarihte eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiği gün olduğunu söyleyen Dinçer; “ 30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bu zafer, her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiş, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek gücünün ve kahramanlığının bir eseri, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtıdır. Bize bu zaferi kazandıran, başta ulusumuzun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve ulusu için bir an bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize ve yüce Türk milletine şükranlarımızı sunarız” dedi.

TÖREN GEÇİŞİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI


Söke Anadolu Lisesi öğrencilerinden Aleyna Büyüktürkmen tarafından '30 Ağustos' adlı şiir, Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zarif Nur Toksöz tarafından ‘İstiklal Ordusu Şehitlerine’ adlı şiir okundu. Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin Aydın Yöresi oyun gösteriyle devam eden program Söke Belediyesi Bandosu eşliğinde bayrak ve flama gurupları, muharip gaziler, askeri birlikler ve Söke Belediyesi Bandosu'nun tören geçişi yapmasının ardından sona erdi. Askeri erkan ve muharip gazilerin tören geçişi sırasında telefonlarıyla her anı kaydetmeye çalışan vatandaşların alkışlarıyla destekleri dikkat çekti.