Gökkuşağı Kafedeki bayramlaşma törenine AK Partili Metin Yavuz ile birlikte Karacasu Belediye Başkanı MHP'li Zeki İnal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Eryalçın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, Ülkü Ocakları Karacasu Başkanı Emrah Karcılı, Belediye Meclis Üyeleri Memduh İlgili ve Fatih Akkın, Karacasu Vakfı Başkanı Mustafa Demir, 31 Mart seçimleri öncesi AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Murat Görgülü, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

JEOTERMAL İÇİN 250 BİN EURO'LUK ARAŞTIRMA


AK Paetili Fuat Meriç’in açılış konuşmasının ardından Milletvekili Metin Yavuz’un konuşmasına geçildi. Yavuz, “Bayramlar maneviyat açısından bir ve diri olmamızın en önemli özelliklerinden biri. Genç bir nüfusumuz var. Topla tüfekle yapılan bütün saldırılara karşı maneviyatla dik ve diri durmayı başarıyoruz. Hepinizi bayramını kutluyor, nice bayramlara ulaşmamızı diliyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasına başladı. Gündemdeki ulusal konuların ardından yerel gündeme geçen Yavuz, jeotermal eleştirilerine yanıt verdi. Aydın’ın jeotermalle ilgili bir sorunu olmadığını ifade eden Yavuz, aksine kazanımların olduğunu savundu. Jeotermalin iddia edildiği gibi bir zararının olup olmadığı konusunda akredite bir firma tarafından 250 bin Euro’luk araştırma yapılacağını ifade eden Yavuz, “Jeotermal diyerek başta incir olmak üzere marka ürünlerimizi kötülemekten vazgeçelim” dedi.

“MUHALEFET ÇÖZÜM İSTEMİYOR”


Yavuz, “Seçilir seçilmez, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilerine biz bununla ilgili şikayetleri anlattık. Vatandaşın bu konuda yanlış bilgilendirildiğini söyledik. Biz akredite bir ekip tarafından yerin altında çıkan bu zenginliğin gerçekten bir zararı var mıdır yok mudur bunun araştırılmasını istedik. Bakanımız bizi geri çevirmedi. 250 bin Euro’luk bedeli olan bu işin ihalesi açıldı. 11 yıldır iktidarda olan yerel yönetim bu işi daha önceden çözmeliydi. Çok büyük bir para değil. Bütçeleri bu işe yeterli. Vatandaşımızın aklında olan bu sıkıntıyı çözebilirlerdi. Ama çözselerdi bunu konuşacak bir konuları kalmazdı. Bu kadar olumsuz algıya rağmen işimizi yapmaya devam ediyoruz. Muhalefetin elinde olan belediyeler bile bize projelerle gelsinler, elimizden geleni yaparız diyoruz” şeklinde konuştu.

“ALLAH’IN BİR TOKADIDIR”


Buharkent incirinden örnek veren Yavuz, “Biz bu zararlıysa bu toprakların seveni ve sahipleri olarak çocuklarımız için geleceğimiz için bu toprakları boşa heba etmeyiz. Burada iki tane ayrılması gereken konu var. Jeotermal tesisleri işlerini iyi yapıyor mu yapmıyor mu bunu tespit etmeliyiz. Şu anda incir hasadının yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Birilerinin cebine daha fazla para girecek diye bugün inciri gündemde çok daha fazla tutmamak lazım. Geçenlerde Buharkent’te İncir Festivali vardı. Başkan incirde en yüksek kalite ve verime ulaştıklarını söyledi. Bu muhalefete Allah’ın bir tokadıdır” ifadelerini kullandı.

“KANSER ORANINDA ARTIŞ YOK”


Yavuz, sözlerini, “Metin Aydın diye biri çıkıyor konuşuyor. Bilgi sahibi değilsin, uzman değilsin. Bir tane incir yetiştiricisi tanıyor musun, incir ağacın var mı? Kızılcaköy’de organize edilmiş, 3-4 tane ağzı laf yapan teyzemiz, ablamız var. Bazen getiriyorlar meclise bır bır konuşuyorlar. Allah’ın verdiği zihni zekayı çalıştırmamız gerekiyor. Bu şehirde 750 milyon dolar ihracat var bunun 350 milyon doları incirden yapılıyor. Siz kimin ekmeğine yağ sürmeye çalışıyorsunuz. İnsan sağlığına zararlı diyorlar. Bunu nereden anlarsın, verilerden anlarsın. Eskiden kanser hastalığı ile ilgili ilimizde bir çalışma olmadığı için kanser vakaları ya Denizli’ye ya da İzmir’e gönderiliyordu. Kayda oralardan giriyordu. Şimdi ise gerek üniversitede gerek devlet hastanesinde birimlerimiz var. Kayda artık Aydın’da giriyor. Nüfus arttığı için sayı olarak artmış olabilir ama oransal olarak artış yok” şeklinde sonlandırdı.
Konuşmaların ardından muhtarların ve bazı vatandaşların talebini iletmesinin ardından program sona erdi.