Koçarlı Belediyesi, ilçeye bağlı Tekeli Mahallesi’nde bayrak dikme töreni düzenledi. Oturak mevkiinde gerçekleştirilen törene Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan, Tekeli Mahallesi Muhtarı Yusuf Eskici ve mahalle sakinleri katıldı. Törende dua edilmesinin ardından Başkan Kaplan, mahalle sakinleri ile birlikte 20 metre uzunluğundaki direğe 50 metre genişliğinde Türk bayrağı çekti.

"BAYRAK BİZİM İÇİN KUTSALDIR"

Belediye Başkanı Kaplan yaptığı açıklamada Tekeli’nin doğup büyüdüğü mahalle olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerinin bayrak talebini yerine getirmenin mutluluğu yaşadıklarını belirten Kaplan, "Bayrak bizim için önemli ve birleştirici bir unsurdur, kutsaldır. Bayrağı bayrak yapan da üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu bağlamda mahallemize bayrağımızı dikmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Diktiğimiz bayrak hem birliğimizi, dirliğimizi tesis etsin, hem de ülkemizin bölünmez bütünlüğünün simgesi olarak tüm Türkiye’ye örnek olsun” dedi.

"TEKELİ ÖRNEK OLSUN"

Kaplan, Tekeli'ye olduğu gibi diğer mahallelere de eşit şekilde hizmet götüreceklerini ifade etti. Tekeli’nin temizliği ve bakımlılığı ile örnek bir mahalle olmasını dileyen Kaplan, şunları kaydetti: "Mahallemizdeki tüm evler bembeyaz, badanası yapılmış, bütün sokaklar tertemiz. İnşallah mahallemiz de buna sahip çıkacaktır, çevre kirliliğine meydan vermeyecektir. Malum burada herkes hayvancılıkla tarımla uğraşıyor, ama herkes kendi evinin önünü temizlediğinde hiçbir pislik, kötü görüntü kalmayacaktır. Biz yaptığımız sürece değil, vatandaşlarımız sahip çıktığı müddetçe mahallemiz bu güzelliğini koruyacaktır. Tüm mahallelerimize de bu durumu örnek almalarını dilerim.”

TEŞEKKÜR ETTİ

Muhtar Yusuf Eskici de, bayrak taleplerini yerine getirmesi ve mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı Koçarlı Belediyesi ve Başkan Nedim Kaplan’a teşekkür etti.