Nazilli’de Kurban Bayramı'na az bir zaman kala Hayvan Pazarı'nda kurulan kurban satış yerleri müşterileri bekliyor. Nazilli'nin yanı sıra Afyon, Denizli ve Isparta'dan gelen kurbanlık satıcıları, kotralarda vatandaşlarla kurban pazarlığı yapıyor. Satışların geçen yıllara göre düşük olduğunu ifade eden satıcılar, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının kilosuna göre bin ile 2 bin 800 TL arasında değiştiğini aktardı.

“FİYAT NORMAL TALEP YOK”

Yem fiyatlarının fazlalığından ve piyasanın durgunluğundan yakınan kurbanlık satıcısı Mustafa Selek, “Küçükbaş kurbanlıklar bin ila 2 bin 800 TL arasında satışa çıktı fakat kurbanlıklara talep az. Emeklilere ikramiyelerin geç verilmesi nedeniyle de piyasa canlanmadı. Hafta sonuna doğru hareketlenmesini bekliyoruz. Fiyatlar normal ama talep yok. İkramiyelerin geç verilmesi çobanları tedirgin ediyor. Çobanın derdi yem paraları. İkramiyeler bugünlerde verilseydi kurbanlık pazarı biraz daha hareketli olurdu” şeklinde konuştu.

“MİLLET DEVLETTEN PARA BEKLİYOR”

Kurbanlık satışlarının bekledikleri gibi gitmediğini ifade eden Dinar’dan gelen satıcı Ali Kuru ise, “Millet devletten para bekliyor. Emeklilerimiz ikramiyelerini aldığında Perşembe ve Cuma günü hareketleneceğini umuyoruz” dedi.

“HAYVANLAR GÜZEL AMA FİYATLAR YÜKSEK”

Eşiyle kurbanlık bakmaya gelen Orhan Ölmez, fiyatlardan dert yandı. Ölmez, “Kurbanlık almaya çalışıyoruz. Geçen sene de aynı fiyata almıştım. Bu sene hayvanlar güzel ama fiyatları yüksek. Son günlere doğru fiyatlar düşer” ifadelerini kullandı. Bu arada hayvan sahipleri satışların azlığından şikayet ederken, kotraların ücretlerinin yüksekliğinden de yakındı.