Konak Mahallesi Kocagöz sokak üzerinde bulunan 4 eski ev, Söke Belediyesi tarafından istimlak edildi. Mal sahipleri ile uzlaşılmasının ardından yıkım kararı belediye meclisi tarafından kabul edilince, yıkım işlemine başlanıldı. Söke Aydın caddesine paralel olarak mevcut Namık Kemal caddesi ile Konak Mahallesi ve Kocagöz sokak bağlantı yolu olacak sokak için yıkım çalışmalarına start verildi.

"UZUN ZAMANDIR TAKİP EDİYORDUK"

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, yıkım işleminin yapıldığı alanda çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Tuncel, "Bizler bu yolun durumunu uzun zamandır takip ediyorduk. Aydın caddesinde en ufak bir çalışma olduğunda bu yol kilitleniyor ve trafik akışı sağlanamıyordu. Bu noktanın kesinlikle çözüme kavuşturulması gerekiyordu, biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Daha önceki meclisin çalışmasına biz belediye olarak noktayı koyduk" ifadelerini kullandı.

"TRAFİK YOĞUNLUĞUNA ÇÖZÜM OLACAK" "Yaptığımız bu genişletme çalışmasının ardından burası çok güzel bir alan ve yeşil bir alan olacaktır" diyen Tuncel, şunları kaydetti: "Aynı zamanda trafik yoğunluğuna önemli ölçüde çözüm olacaktır. Söke’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buradaki dört evin istimlak değerine yaklaşık 600 bin TL olarak değer biçerek ödemesini yaptık. Burada mekan sahipleri ile uzlaşma yolu ile anlaşarak bu noktaya gelindi. Aynı zamanda mal sahiplerine de teşekkür etmek istiyorum çünkü bizlere istimlak konusunda yardımcı oldular.’’