Germencik'te yaşayan boğa güreşi tutkunu Abdurrahman Karazor, ikinci el araba fiyatına boğa satın aldı. Artvin'den Özcan Bayraktar'ın 8 yaşındaki 'Efsane Bozo' isimli boğasının güreşlerde rakiplerine yenilmemesinden etkilenen Karazor, 600 kilogram ağırlığındaki boğayı satın almak için Bayraktar'a toplam 45 bin TL ödedi.

75 BİN LİRALIK TEKLİFİ REDDETTİ


Karazor, çocukluğundan beri boğa güreşlerine meraklı olduğunu belirterek, "Boğaları ve güreşlerini çok seviyorum. Arkadaşlarla düzenli olarak boğa güreşleri organize ediyoruz. Benim de 3 yaşından beri yetiştirdiğim şu anda 6 yaşında olan ‘Karabey’ isimli bir boğam var. Boğam ile güreşlere katılıyorum. Onun güreşini kazanmasından gururlanıyorum, mutlu oluyorum. Bana, boğamı satmam için daha önce 75 bin TL para teklif ettiler. Ancak ben bu teklifi kabul etmedim" dedi.

ZOR İKNA OLDU


'Efsane Bozo'nun çıktığı güreşlerde rakiplerine pes etmediğini ifade eden Karazor, "Bu boğanın, 5 güreşini izledim, hiçbir güreşte rakibine kaybetmedi. Kendisini mücadeleci yapısından etkilendiğim için satın almak istedim ama sahibi Özcan Bayraktar ilk başta satmak istemedi. Araya iş adamı Haluk Koçer'i koydum. Zorla Bayraktar'ı boğasını satmaya ikna ettim" diye konuştu.

"TRAKTÖR SATIN ALIRDIN"


45 bin TL'ye boğa satın aldığı için arkadaşlarının bir kısmının kendisini, "O kadar para bir boğaya verilir mi? Traktör veya araba satın alırdın" diye eleştirdiğini kaydeden Karazor, "Efsane Bozo'yu satın aldığım için çok mutluyum. Kısa sürede aramızda bir bağ oluştu. Boğama gözüm gibi bakıyorum. Her gün tırnaklarını yıkıyorum, tımarını yapıyorum. Beni güreşlerde gururlandıracağı günü ise sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. Karazor, yenilmeyen boğanın ise her geçen gün değerini arttırdığını sözlerine ekledi.