Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), 1960 darbesinin ardından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in hatırasını yaşatmak için müze yaptırma kararı almıştı. Menderes'in doğup büyüdüğü Çakırbeyli Mahallesi'nde 12 Mart'ta temeli atılan ve yapımı devam eden müze inşaatında Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan incelemelerde bulundu. Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çoban'ın eşlik ettiği Çelik ve Kaplan, yıl sonuna kadar yapımı tamamlanması beklenen müze inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“KOÇARLI’YA İVME KAZANDIRACAK”

Kaymakam Fırat Çelik, Adnan Menderes'in önemli bir siyasi figür olduğunu belirterek, "Merhum Başkanımız Sayın Adnan Menderes'in adına yakışır şimdiye kadar bir müzenin olmamasının eksikliği duyuluyordu. Bu nedenle Valiliğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanımızın talimatları ile müze yapımına başladı. Müze, Adnan Menderes’in aziz hatırasını yaşatmakla birlikte Koçarlı'yı hareketlendirecek, ivme kazandıracaktır. Şimdiden müzenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

ERDOĞAN’A DAVET

Müzenin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Nedim Kaplan da, "Kendileri, merhum demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’in hatırasını çok önemsiyor. Açılışa programı uygun olursa gelmek isteyecektir. Gelemese de aklı ve kalbi burada olacaktır" diye konuştu.

"KOÇARLI MARKA İLÇE OLACAK"

Koçarlı'da Menderes'in adına yakışır bir müzenin yapılıyor olmasının çok anlamlı ve önemli olduğunu kaydeden Kaplan, kent ormanı ve diğer yapılarla birlikte Koçarlı'nın marka bir ilçe olacağını söyledi. Müze ile birlikte Koçarlı'nın modern binalar ile otopark kazanacağını ifade eden Kaplan, "Halkımız müzeye geldiğinde görecekleri yapı ve eşyalarla Adnan Menderes’in zamanını hatırlayacaklar. İnşallah oradan alacakları derslerle de gelecek dönemdeki duruşlarını belirleyecekler. Tarih tekerrürden ibarettir. İnşallah bir daha böyle kötü tekerrürler yaşamayız. Müzenin yanı sıra burada insanların dinlenebileceği güzel bir yaşam alanı da olacak" dedi. Kaplan, Adnan Menderes Müzesi ve çevre düzenlemesinin Koçarlı Belediyesi’ne tahsis edileceğini düşündüklerini de sözlerine ekledi.