Karacasu Kaymakamlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Meydanındaki 15 Temmuz etkinliğine İlçe Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol üyeleri vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.

DUALAR EDİLDİ

Sinevizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının dinlenmesinin ardından müftülük personeli Ali Selbes'in Kuran tilaveti gerçekleştirdi. Ayrıca Müftülük personeli Abdullah Gökçe, İsmet Sarıdayı ve Kütüphane Sorumlusu Hale Çetin birer şiir okudu. Karacasu SYDV'nin lokma ikramı yaptığı törende Karacasu Belediyesi de çay servisinde bulundu. 15 Temmuz kahramanlarını anlatan video gösterilerin ardından Karacasu Belediyesi tarafından Incirliova'dan ilçeye getirilen mehter takımı bir gösteri sundu. Katılımcıların Türk bayrakları ile eşlik ettiği gösteride ezgiler gökyüzüne karıştı. Gecede ayrıca müftülük personelleri ilahiler okudu.

İNAL:"DEVLETİMİZİN VE MILLETIMIZIN YANINDA DİMDİK DURACAĞIZ"

Törende ayrıca Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal birer konuşma gerçeklestirdi. "Destanın şanlı oğlu Oğuz bizim, Çaldıranı toz eden Yavuz bizim, yürüdük tankların tam üzerine çocuklar rahat olun Temmuz bizim" dizeleriyle sözlerine başlayan Başkan Zeki İnal, "Kurtuluş Savaşında Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü Imamı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu topraklar 15 Temmuz'da darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i henüz 15'inde olan Halil Ibrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı bağrından çıkarmıştır. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere karşı darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler daha büyük meselelerimizi hep birlik ve beraberlik içerisinde atlatmışızdır. Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Şüheda ile yoğrulmuş böyle bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Korkudan korkmayacağız, korkudan korkan asla başaramaz. Bizler iyice kenetleneceğiz. Görevimizi daha büyük aşk ve şevkle yerine getireceğiz. Devletimizin ve milletimizin yanında dimdik duracağız. Allahu ekber ve ne mutlu Türk'üm nidalarıyla 15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Milletin zaferi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

"KANLARIYLA DESTEN YAZDILAR"

15 Temmuz'un tarih sahnesinde yeni bir destan olduğunu vurgulayan Kaymakam Ahmet Soley; "15 Temmuz 2016 tarihi kahramanlık ve destanlarla dolu olan ulusumuzun Fethullahçı terör örgütünün demokrasimize ve demokratik yaşamımıza karşı hain darbe girişimi karşısında tıpkı Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek tek bilek olup iradesini darbecilere çiğnetmeyerek tarihe yazdığı yeni bir destandır. 15 Temmuz gecesi Fetöcü hainlerin alçakça darbe girişimi karşısında kanlarıyla destan yazan şehit kardeşlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize cesaret ve fedakarlıkları için ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Karacasu'da düzenlenen program selaların okunması ve demokrasi nöbetinin tutulması ile devam etti.