Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda yapılan toplantıya Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve ilçede bulunan kurum yetkilileri katıldı. Kaymakam Yücel, projenin amacı hakkında bilgi verdi. Açık Kapı projesinin vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulduğunu söyledi.

ETKİN VE HIZLI SONUÇ ALINACAK

Açık Kapı projesinin vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirildiğini söyleyen Yücel; "Uygulama sayesinde vatandaşlarımız 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı masalarına iletebiliyor. Vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, vatandaşlarımızın taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan ’Açık Kapı Projesi’, Kuşadası Kaymakamlığında da faaliyete başladı" dedi.
Kaymakam Sadettin Yüksel, Valilikler ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Bürolarına vatandaşlar bizzat başvuracakları gibi, www.acikkapi.gov.tr adresi üzerinden, Android ve IOS uyumlu mobil telefonlara yüklenen Açık Kapı uygulaması ile de başvuru yapabileceklerini söyledi.