ADÜ’nün yatırımlarıyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversitenin yatırımlarına 212 milyon 530 bin lira bütçe ödeneği ayrıldığını söyledi. Önceki yıllarda yatırımlara 41 milyon 954 bin lira harcandığını dile getiren Aldemir, “Bu yılın ödeneği 31 milyon 672 bin lira olarak belirlendi. Dönem sonuna kadar 5 milyon 252 bin lira harcama yapılacak. Yatırımlardaki parasal ve fiziki gerçekleşme oranı yüzde 17’dir” dedi.

20 BİN METREKARELİK İNŞAAT ÇALIŞMASI

Üniversite olarak eğitim, sağlık, teknoloji araştırma sektörlerinde yatırım yaptıklarının altını çizen Aldemir, şunları söyledi: “Eğitim sektöründe 4 bloktan oluşan merkez kampüste derslik ve idari işler binası, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatı, Eğitim Fakültesi binası, İktisat Fakültesi binası, Laboratuvar binası, Veteriner Fakültesi ek binası ile birlikte toplam 20 bin metrekarelik inşaat çalışmalarımız var. Bu projelere 20 Şubat 2018’de 12 milyon 593 lira ihale bedeliyle çalışmalara başlandı.”

TIP FAKÜLTESİ EK BİNASI İNŞAATI YARIDA KALDI

Aldemir, “ Eğitim Fakültesi binası inşaatı Mart-Haziran 2019 arasında ciddi şekilde değişime uğradı. İktisat fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Laboratuvar bina inşaatı, Veteriner Fakültesi ek bina ve merkez kazan dairesi inşaatı çok daha önemlisi Nazilli İİBF projesinde müteahhit firma konkordato ilan ettiği için ciddi problem yaşıyoruz. Bunun önlemini almak için çalışma başlattık. Aynı şekilde Tıp Fakültesi binası müteahhit konkordato ilan ettiği için yarım kalmıştı. Ancak bunun da hukuken mücadelesini veriyoruz” diyerek yatırımların yarıda kaldığını ifade etti.

ALTYAPIYA 2 MİLYONLUK YATIRIM

Kampüsün altyapı çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Aldemir, “Kampüs altyapı çalışmaları ihale bedeli 1 milyon 982 bin lira işe başlandı. Merkezi araştırma laboratuvarı projesi hazır, ihale hazırlık aşamasında. Sağlık sektöründe hastane ek binası inşaatı devam ediyor. Teknolojik araştırma alanında ise merkezi araştırma laboratuvarı hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.