Projenin mühürlendiği iddiaları karşısında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenleyen Tevfik Yavuz, alanın büyük bölümünün temizlendiğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. İddia edildiği gibi projenin mühürlenmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Yavuz, zaten kendileri tarafından da proje tamamlandıktan sonra yıkılacak olan örnek dairelerin bulunduğu bölümün yıkılması için kendilerine 18 Temmuz’a kadar süre tanındığını açıkladı.
Son günlerde Aydın’da ortaya atılan Yavuzlar İnşaat’ın Torlak mevkiinde çalışmalarını yürüttüğü 1538 daire ve 200 dükkanlık My Life City projesinin mühürlendiği iddialarıyla ilgili Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yavuz, Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu İcra ve Uygulama Üyesi Tevfik Yavuz ile Aykonut Başkanı Rahmi Çoban basın toplantısı düzenledi.

‘BURASI ŞEHRİN KARANLIK BÖLGESİYDİ’


Toplantının açılışında konuşan Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, “Ortada 23 yıllık bir sorun vardı. Bu sorunun çözümü için uzun yıllardır çalmadık kapı bırakmadık. Buraya TOKİ dahil ülkenin birçok önemli inşaat firmaları geldi. Fakat arazi sorunlu olmasından dolayı kimse yanaşmadı. Maalesef firmalar buraya cesaret edip giremedi. Yavuzlar İnşaat her şeyi göze alıp Aykonut mağduriyetini gidermek için bir adım attı. Şuanda işler bir yola girdi ve baya da önemli bir aşama kaydedildi. Maalesef burası şehrin karanlık bölgesiydi. Bu cenazenin artık ortadan kalkması gerekiyordu. Bunu Yavuzlar ailesi üstlendi. Ben olsam cesaret edip giremezdim. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

‘PROJEMİZ MÜHÜRLÜ DEĞİL’


Aydın'ın 23 yıllık sorununu ortadan kaldırmak için 2 yıl önce bir yola çıktıklarını hatırlatan Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu İcra ve Uygulama Üyesi Tevfik Yavuz, 2017 yılından beri bu projeyle yatıp kalktıklarını söyledi. Son günlerde yaşananlardan dolayı üzgün ve kızgın olduklarını ifade eden Yavuz, “Projemiz mühürlü değil. Bazı kesimler algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim kanunsuz hiçbir talebimiz olmadı. Biz buraya kolay gelmedik. Biz kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da yedirtmeyiz. 90 gün içinde bu arazi tamamen temizlenecek. Bugüne kadar kız istemeye gider gibi çiçeğim ve pastam ile mülk sahiplerinin ayağına gittim. Mülk sahipleriyle görüşüp, uzlaşarak çok ciddi yol aldık” ifadelerini kullandı.

‘ALANI BİZ ZATEN PROJE SONUNDA YIKACAĞIZ'


1538 daire ve 200 dükkanlık proje alanının altına iki katlı 2 bin 500 araçlık otopark yapacaklarını hatırlatan Yavuz, “Her büyük inşaat projesinde satış ofisi ve örnek daireler olur. Bizde satış ofisimizi otopark yapılacak bölgenin dışında bir yere yapmamız gerekiyordu. Bunun için 1200 metrekare inşaat ruhsatı aldık ve satış ofisimizi tamamladık, örnek dairelerimizde tamamlanma aşamasında. Bizim burada Bin 200 daire satabilmemiz için 20 Bin kişinin bu alana gelmesi lazım. Bu gelenlere de inşaat alanını gezdiremeyiz. Geçici olarak yaptığımız örnek dairelerimizin olduğu bölümü zaten inşaat bitiminde yıkacağız. Şimdi yıkım işi karşımıza çıktı. 23 yıldır burası şehrin karanlık yüzüydü. Kimse bu sorunun çözümü için bir adım atmamış, herkes korkmuş. Biz yaptığımız iş ile Aydın’a örnek olduk. 2000 aile yıllarca dolandırılmış. Biz kimseden de bir şey istemiyoruz. Biz buraya iş yapmaya geldik. Bizim önümüzü açın, işimizi yapalım. Bizden yıkılmasını istenen alanı biz zaten yıkacağız. Bunu her yerde söyledim ve sizin huzurunuzda da tekrar söylüyorum. O alan zaten bizim dairelerin tamamlanmasının ardından yıkılacak. Gerekirse yıkım için noterden taahhüt verelim” dedi.

"BİZİM SUÇUMUZ NE?"


18 Temmuz’a kadar yıkılması için süre verilen alanın yanındaki binanın son 3 katı içinde yıllardır yıkım kararı olduğunu hatırlatan Yavuz, “Örnek dairelerin olduğu alanın kırmızı cami siluetine zarar verdiği için anıtlar kurulundan da Efeler Belediyesi'ne yazı gitmiş. Caminin yanındaki 6 katlı binanın son 3 katı için yıllardır yıkım kararı var uygulanmıyor. Tarihi caminin minaresinin kapısı kartondan bunu göremeyenler 5 metre yüksekliğe sahip örnek dairelerin caminin siluetini bozduğunu görüyorlar. Biz taşın altına elimizi koyduk. Bu şehrin kanayan yarasını çözüme kavuşturacağız. Ben kimseye suçlamıyorum. Gelinen noktada biz ne yaptık, suçumuz ne? 23 yıllık sorunu çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bizim burası yıkıldığı an, bizim burada durmamızın bir anlamı yok. Ben buraya hayatımı koydum. Açıkçası bu yaşananlardan dolayı bir art niyet arıyorum" ifadelerini kullandı.