Didim’de yapımı devam eden eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar, ilçedeki eksikliği kapatacak. Milli Eğitim Bakanlığınca ihalesi yapılan ve yüklenici firma tarafından yüzde 95’i tamamlanan Efeler Mahallesindeki 12 derslikli anaokulu, yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete başlayacak. Öte yandan Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ile Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonu hizmet binalarının inşaatı ise tüm hızıyla sürüyor.

“PROJE OKUL UYGULAMASI İLK KEZ DİDİM’DE”

Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Didim’de talep olan yatırımların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Efeler Mahallesinde var olan 4 derslikli anaokulunun bahçesinde 8 sınıflık ve 16 şubelik yeni bir anaokulu kazandırıldı. Bu okulumuz da yeni eğitim-öğretim döneminde 320 anaokulu öğrencisiyle eğitime başlayacak. Bu okulumuzda mevcut olan sınıfların yanı sıra drama, satranç ve stem sınıfları olacak. Ayrıca Fatih Projesi kapsamında tüm sınıflarda akıllı tahta uygulamasının başlaması ihtimaline karşı her yer bu sistemle donatıldı. Fiziki koşulları itibariyle geniş bir mekana sahip olan anaokulumuz, Bakanlığımızca hayata geçirilen ‘proje okul’ uygulaması kapsamında Aydın’daki ilk okulumuz oldu. Okulumuz 3,5 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirildi. Yeni eğitim öğretim döneminde Didimlilerin hizmetinde olacak” dedi.

“SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ AYDIN’DA TEK”

Subaşı ayrıca Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden 2 No’lu Sağlık Ocağı ile Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonu hizmet binalarındaki çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğünü kaydederek, “Mevcut olan 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezi yıkılacak ve yerine yeni yapılan merkezde hizmet verilecek. Yine aynı bahçe içerisinde 4 katlı olarak yapılan binanın zemin katında 112 Acil Servis İstasyonu hizmet verecek. Diğer katta ise Sağlıklı Yaşam Merkezi olacak. Burada vatandaşlarımız kilo kontrolü, doğum süreci kontrolü, psikolojik rahatsızlıkların önlenmesi ve spor salonları gibi birçok konuda hizmet alacak. Doktorlarımız eşliğinde bu kontroller yapılacak. Bu bina projesi ve mimarisi ile Aydın’da tek ve övünç kaynağı olan bir yatırım” diye konuştu.

8 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Aile Sağlığı Merkezi'nin 3 ay içerisinde hizmete gireceğini kaydeden Subaşı, Sağlıklı Yaşam Merkezi ile 112 İstasyonu'nun ise 1 sene içerisinde tam anlamıyla hizmete girmesini beklediklerini aktardı. Subaşı, her iki binanın yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olduğunu sözlerine ekledi.