Ziyarette KUTO Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ayrıca törene, Kuşadası’nın yeni seçilen Belediye Başkanı Ömer Günel de katıldı.

VİZE İŞLEMLERİNİN TAMAMI YAPILIYOR

Açılışta konuşan KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, ofisin Kuşadası’na ve çevre ilçelerde yaşayanlara hizmet vereceğini belirterek, “Vize ofisi, Kuşadası’nda yaşayan ve çevresindeki insanlara hizmet için kuruldu. Konsoloslukta yapılan işlemlerin tümü burada yapılıyor. Parmak izi verilmesi ve tüm evrakların tamamlanmasından sonra İzmir veya konsolosluklara gitmeden, uğraşmaya gerek kalmadan işlemlerin tümü yapılıyor” dedi. Akdoğan, Başkonsolos Papoulia’ya teşekkür etti.

"İKİLİ İLİŞKİLERİMİZ ARTACAK"

İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu adına vize başvuru merkezinin tekrar faaliyete girişinden mutluluk duyduklarını söyleyen Argyro Papoulia ise, "Geçtiğimiz yıl Kuşadası, Ayvalık ve Çeşme gibi 3 önemli sahil ilçelerinde vize merkezlerini açtık. Bu merkezler Samos, Lesvos ve Chios adalarına bağlanıyor. Bu vize merkezi 30 Eylül’e kadar açık kalacak. Hedefimiz bu bölgelerde yaşayanlar ve gelen yüz binlerce yazlıkçıya hizmet sunmaktır. İki komşu halkın turizm, kültür ve ticaret ilişkilerini daha da güçlendirmeyi amaçlayan iş birliğimiz için Kuşadası Ticaret Odası yönetimine teşekkür ederim. Vize merkezinin kış aylarında açık kalması talepleri var. Daha önce ilçelerde vize merkezi yoktu. Bu eksiği tamamladık. Kış aylarında da açık kalması için Atina ile görüştük, bu açığı kapatmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLARA  BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYORUZ"

Vize işlemlerinin sorunsuz bir şekilde sonuçlanması ve uzun süreli vize verilebilmesi için evrakların eksiksiz olması gerektiğini söyleyen Başkonsolos Papoulia, “Vize başvurusunun kısa sürede sonuçlanması, uzun süreli vize verilmesi için başvuru evraklarının eksiksiz, mali bilgilerin doğru olması gerekiyor. Başvuruda mali bilgilerin verilmesinde tereddüt edilmemeli, bu bilgiler kesinlikle konsoloslukta kalıyor. Her zaman Türk vatandaşlarına hem vize, hem de seyahatlerinde de kolaylık sağlıyoruz” diye konuştu.

VFS'DAN RANDEVU ŞART

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ve Kuşadası Ticaret Odası’nın işbirliği ile KUTO binası içerisinde hizmet vermeye başlayan VFS Global vize ofisi, 30 Eylül tarihine kadar açık kalacak.Özellikle yaz döneminde Yunan adası Samos’a geçiş noktası olan Kuşadası’nda hizmet veren ofis, tüm Kuşadalılara ve bölgede yaşayan herkese büyük kolaylık sağlıyor. 1 Nisan-30 Eylül 2019 tarihleri arasında hizmet verecek olan vize ofisine, VFS Global Merkezi'nden Kuşadası için randevu alınıp başvuru yapılabilirken, parmak izi de verilebiliyor.