Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğüne gelen bir vatandaş, iki kişinin düşük kurdan sterlin bozdurmak bahanesiyle 100 bin TL'sini dolandırdıklarını belirtip şikayette bulundu. Bunun üzerine Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayın yaşandığı bölgedeki tüm güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alırken, şüphelilerin kullandığı araç tespit edildi. Aracın 13 Mayıs Pazartesi günü Kuşadası’na girdiğinin tespit edilmesi üzerine araç ekiplerin takibi sonucunda Boyalık yolunda  durduruldu. Yakalanan 2 kişinin parmak izi incelemesinde sahte kimlik kullandıkları, gerçek kimliklerinin O.M. ve T.G. olduğu belirlendi. GBT sorgularında ise T.G’nin görevi yaptırmamak için  direnme ve 3 ayrı dolandırıcılık suçundan olmak üzere 4 dosyadan arandığı, O.M’nin ise dolandırıcılık suçundan aramasının bulunduğu tespit edildi.  

 KREDİ KARTININ SEFASINI SÜREMEDİLER

Öte yandan bir vatandaşın, kaybettiği kredi kartından bilgisi dışında 12 ayrı işlem yapılarak toplam bin 237 Türk Lirası harcandığı yönünde şikayetçi olması üzerine ekipler çalışma başlattı. Hesap ekstreleri ve para çekilen noktaların güvenlik kamerası kayıtlarından incelenmesi üzerine zanlıların, İ. A., D.Ç. ve M.E. olduğu belirlendi. Zanlılardan ikisinin Soğucak Mahallesi’ndeki bir evde oldukları belirlenerek operasyon düzenlendi. İki şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 
  Her iki çalışmada gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.