Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grup ekibi Aydınspor 1923'ün sezon başında takımı emanet ettiği Teknik Direktör Ergün Ortakçı, ligin 6'ncı haftasında Kepez Belediyespor’a karşı 3-2 alınan mağlubiyetin ardından takımdan ayrılmıştı. Ortakçı’nın yerine takımın başına geçen Soner Büyükergun ise takımın başında çıktığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 mağlubiyet alınca devre arasında takımdan gönderildi. İkinci devrenin başında göreve getirilen Bülent Güllü de takımın başında 8 karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmalardan 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Güllü ile Didim Belediyespor karşılaşması öncesi yollar ayrıldı.

TEKNİK DİREKTÖRSÜZ GALİBİYET

Aydınspor 1923, başında teknik direktör olmadan çıktığı karşılaşmada Didim Belediyespor’u 1-0 yenerek ligde kalma yolunda avantaj elde etti. Bir sezonda en fazla üç teknik direktör ile sözleşme imzalama hakkı olan siyah beyazlı yönetim, takımı kaptanlara emanet etme kararı aldı.

"KAPTANLARA GÜVENİYORUZ" 

Kulüp Başkanı Hüsamettin Artan, takım kaptanlarına güvendiklerini belirterek, “Şu anda teknik direktör alma şansımız yok. Bir sezon boyunca sadece 3 teknik direktör ile sözleşme yapabiliyorsunuz. Bu hakkımız bitti. Takımın saha içindeki idaresini kaptanlara bırakacağız. Takım kaptanları olan Hasan Erdi Aslan, Berkay Günay, Ahmet Köseoğlu ve Erdal Küçükkara ile görüştük. Onlar bize, ‘Gerekenleri biz yapacağız. Bize güvenebilirsiniz’ dediler. Kalan 4 maçta takımı kaptanlar maçlara hazırlayacak” dedi.

İSTİFADAN VAZGEÇTİ 

İstifa kararını ertelediğini dile getiren Artan, “Geçen hafta ciddi şekilde istifa etmeyi düşünüyordum. Takımdaki oyuncular, görevi bırakmamamı istedi. Camiayı yok etmek için değil, var etmek için göreve gelmiştik. O kadar sıkıntılar çektik, kalan 4 haftada da bu sıkıntıları çekeriz diyerek göreve devam etme kararı aldım. Didim Belediyespor karşılaşmasında güzel bir birliktelik sergiledik. Ligde kalacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

4. LİG KURULMALI 

Artan, şunları kaydetti: “Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Lig yerine 4. Lig’i getirmeli. Çünkü hem futbolcuların, hem de teknik direktörlerin sözleşmelerine bağlı kalmaları gerekiyor. Bu ligin bağlayıcı bir yanı yok, korsan bir ligde oynuyoruz. Sözleşmelerin hiçbir geçerliliği yok. Almanya’da 4. Lig var, Türkiye’de neden yok? BAL’da çok ciddi paralar harcanıyor, vergileri veriliyor. Parayı alan oyuncu, teknik adam bırakıp gidiyor. Federasyona ve amatör kulüplerin başkanlarına sesleniyorum. 4. Lig kurulsun.”