Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verilirken, mahalle esnafı amaçlarının ahilik geleneğini devam ettirmek olduğunu belirtti. Nazilli’nin Altıntaş Mahallesinde esnaflık yapan ve ikamet eden vatandaşların 2 yıl önce başlattıkları ve imece usulü aralarında topladıkları paralarla düzenledikleri iftar geleneği bu senede yoğun ilgi gördü. Dualarında okunduğu iftar etkinliğinde, iftar saati yaklaştıkça kazanların başında vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ramazan topunun patlamasıyla yapılan yemek duasının ardında birlik beraberlik içinde yemekler yendi.

“GELENEKSEL OLARAK YAPIYORUZ”

Sokak sakinleri olarak 2 senedir iftar geleneğini sürdürdüklerini ifade eden mahalle esnaflarından Ayşe Konakçı; “2 yıldır bu etkinliği geleneksel olarak yapıyoruz. Mahalle esnafımız ve mahalle sakinlerimizin desteğiyle bu etkinliği yaptık. Çok mutluyuz. Yardımı ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“HALKIMIZA KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK”

İftardan herkesin mutlu ayrıldığını dile getiren esnaf Kubilay Başaran’da konuşmasında, “Böyle bir Ramazan gününde bizimde halkımıza bir katkımız olsun istedik. Bin kişilik bir yemek hazırladık. Yoğun bir katılım olmasına ve yaklaşık bin 500 kişinin katılmasına rağmen yemekler tam geldi ve herkes mutlu ayrıldı” şeklinde konuştu.

“AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Ahilik kültürünü yaşatmak için örnek olmak istediklerini dile getiren mahalle esnaflarından Cemile Beken Cabadağ, “Nazilli Altıntaş Mahallesi esnafları olarak birlik ve beraberliğimizi bu günde de göstermek ve insanlara faydalı olabilmek amacıyla aramızda yardım toplayarak iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da bu etkinliğimizi sürekli halde artırarak devam edeceğiz. Osmanlı geleneğimiz olan Ahilik Kültürünü de yaşatmak ve bizden sonrakilere de örnek olmak istiyoruz” dedi.

Haber Videosu