Aydın’da nitelikli büyümesini sürdüren ADÜ Hastanesi, hayat kurtarmaya devam ediyor. Geçen Aralık ayında organ nakline başlayan ADÜ Hastanesi’nde tedavileri devam eden 58 yaşındaki Seyithan Gürtürk’e karaciğer, 60 yaşındaki Rıza Patı’ya ise böbrek nakli için uygun kadavra İzmir’de bulundu. Kadavranın bulunmasının ardından ADÜ Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu ve Nefroloji Bilim Dalı Doç. Dr. Hakan Akdam, Böbrek Nakli Sorumlu Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Yrd. Doç. Mustafa Gökhan Ünal, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Varlık Erel’den oluşan ekip tarafından toplam 9 saat süren başarılı operasyonla karaciğer Gürtürk’e, böbrek ise Patı’ya nakledildi.

“ONUNCU ORGAN NAKLİ”

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Gürtürk, “Yaşadığım rahatsızlıktan dolayı zor günler geçirdim. Yıllardır beklediğim kadavra sayesinde sağlığıma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum” dedi. 
  Organ nakliyle adeta yeniden doğduğunu belirten Patı ise, “Operasyonu gerçekleştiren ADÜ’lü doktorlarımıza ve organ nakli bağışında bulunan aileye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"SAĞLIK DURUMLARI GAYET İYİ"

Hastaların sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı, “Başarılı bir ameliyatla iki hastamıza nakil yaptık. Nakil işleminin ardından hastalarımızın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam etti. Buradaki tedavinin ardından hastalarımızı servise aldık. Şu an sağlık durumu gayet iyi. Önümüzdeki günlerde kendilerini taburcu edeceğiz. ADÜ Hastanesi olarak bu organ naklinin mimarı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’dır. Kendisine emek ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. ADÜ hastanesi olarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.