Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapılan genel kurulda başkan adaylığı için Ozan Sayın ve İsmail Habib Keser yarıştı. İlk Genel Kurulda hazırun listesine kayıtlı 489 üyeden çoğunluk sağlanamadığı için 4 Ocak 2019 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan 163 oyun 116’sını alan Ozan Sayın ATRO’nun yeni başkanı oldu.

"BU BİR EKİP İŞİDİR"

Aydın Turist Rehberleri Odası'nın yeni başkanı olan Sayın, kendisini destekleyen desteklemeyen herkesi kucakladığını ve teşekkür ettiğini söyledi. Herkesin fikrinden yararlanacağını belirten Sayın, “Örneğin eğitimimize yönelik seminerler dışında bizi daha çok bir araya getirebilecek sosyal etkinlikler düzenlenmesi, WTFGA’a (World Federation of Tour Guide Associations) üye olunması, son 21 Şubat dünya rehberler günü haftasında beğenilen etkinlikler dışında farklı eğlenceler de olması ve iş ortağı olarak bir hava yolu ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile anlaşılması  gibi öneriler beni daha da güçlendirdi. Önemsediğim diğer bir konu ise çalışma arkadaşlarım. Kurullarımızın dengeli, dinamik ve sosyal olmasını hedefledik. Ayrıca Eğitim, Sosyal Etkinlikler, Bilişim, Doğa ve Kültür yürüyüşleri, Gastronomi Turizmi ve Yurt dışı Turizmi konularında kurulmuş ve kurulacak Alt kurullar ile daha katılımcı yapıyla desteklenmesini öngördük. Şeffaflık adına da ayda bir değerlendirme toplantıları ile bilgilendirme yapılması ve her üç ayda bir odamızın mali tablolarının yayınlanmasını bir gereklilik olarak düşünüyoruz. Bu bir ekip işidir. Birlikte çalıştığımız kişilerle uyum ve fikir birliği başarı getirir diye düşünüyorum" diyerek kendilerini 3 yıllık göreve getirenlere tekrar teşekkür etti.

YENİ YÖNETİM OLUŞTU

 Ozan Sayın başkanlığında oluşan yönetimde Celal Küçük, Hakan Uğur Kasap, İskender Öztürk, İsmail Umut Kurt, Nafia Demircan Kumaş, Ozan Gündüzalp ve Tolkın Ramazanova  yer alırken, Denetim Kurulunda ise Çiğdem Vidinel, Mehmet Adıgüzel ve Turgut Uygun yer aldı. Odanın Delegeliklerine ise Celal Küçük, Hakan Uğur Kasap, İsa Levent Gürçavdı, Mert Taner, Nafia Demircan Kumaş, Oğuz Kutucu, Ozan Gündüzalp, Tolkın Ramazanova ve Turgut Uygun seçildi.