“Bir Renk Bin Umut” adlı serginin açılışına engelli öğrencilerle birlikte Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GERÇEK ENGELSİZ SEVGİSİZLİK”

Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Kayalı, göreve geldikleri günden bugüne kadar Kuşadası’nda engelsiz bir yaşam oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nün tüm dünyaya örnek olacak bir proje olduğunu ifade etti. Gerçek engelin sevgisizlik olduğunu aktaran Kayalı, Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı ve Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Canan Güler’in Kuşadası’ndaki tüm engellilere kucak açtığını belirtti. Kayalı, engellilerin her gün yanında olmak gerektiğini söyledi.

“ENGELLER HEP BİRLİKTE ÇALIŞARAK AŞILIR”

Kayalı’nın ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de, herkesin bir gün engelli olabileceğine dikkat çekti. Yücel, engellerin kaldırılması sürecinde destek veren herkese teşekkür etti. Dernek Başkanı Canan Güler, Erdoğan Öven Engelliler Köyü’ne katkı sağlayanlara teşekkürlerini iletti.  
  Konuşmaların ardından Engelliler Köyü’ne emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi, ‘Bir renk bin umut sergisi’ gezildi. Engellilerin hep birlikte söylediği şarkı duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.