Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaşayan bürokrat ve siyasetçi Hasan Öncü, o yaşlardan itibaren giderek artan Atatürk sevgisini yıllardır içinde yaşatıyor. Yazdığı şiirlerle ve ilçesine yaptığı hizmetlerle bu sevgisini gösteren Öncü, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişi son derece önemli bir hadisedir. Aydın’ımıza, Nazilli’mize Cumhuriyetin daha ilk yıllarında verilen değeri göstermektedir. Aydın’ımızın, Nazilli’mizin gençleri bunları bilerek, tartarak kendilerini yetiştirmeli, 'Aydın’ı, Nazilli’yi nasıl bir adım daha ileri götürebiliriz?' sorusunu sorarak kendilerini geliştirmelidir” dedi.

“O GÜN, DÜN GİBİ AKLIMDA”

Mustafa Kemal Atatürk’ün ülke için önemini anlatmaya kelimelerin yeterli gelmeyeceğini ifade eden Öncü, “Bugün ne elde etmişsek, öncelikle vatanımız, özgürlüğümüz olmak üzere hep onun sayesindedir. Onun gösterdiği yolda, o idealde geleceğimizi kurmalıyız” ifadelerini kullandı. 
  81 yıl önce Atatürk’ün Nazilli İstasyon Meydanı'na gelişini, trenden inerek halkı selamlayışını, ardından Sümerbank’ta yaptığı konuşmaları dün gibi hatırladığını kaydeden Öncü, “O günün son tanıkların biri olmak, o günleri böylesine anımsamak nasıl bir mutluluk kaynağı bilemezsiniz. Zaten içimde var olan Atatürk sevgisi 81 yıl önce onu canlı canlı görmekle daha da arttı” diye konuştu.

“BU SEVGİ BİR HAZİNE”

Atatürk’le ilgili sözlerini sürdüren Öncü, “Güler yüzlü, daima sevecen bakışlı bir Atatürk gördüm o gün. Milletini, halkını, vatanını neden ve ne derece sevdiğini o gün anlamıştım. Çünkü zaten sonraları da öğrendim bunu. 'Atatürk’le karşı karşıya gelen kim olursa olsun, bir iki dakika göz göze gelemez' derlerdi. Çünkü o kadar keskin, etkileyici bakardı. Bugün gözümün önünde neyse o günde öyle olmak suretiyle çok iyi içime yerleştirdim. Atatürk sevgisi tükenmez bir hazine olarak içimde yaşıyor. İfade ettiğim gibi Atatürk'süz yaşayamıyorum. Bugün her yapılanı Atatürk’le değerlendiriyorum. Siyasetçileri değerlendiriyor, farklarına, benzerliklerine bakıyorum. Ama Atatürk gibi birini bulmak mümkün değil" şeklinde konuştu.

“MÜTEŞEKKİRİM”

Öncü sözlerini şu şekilde tamamladı: “Benim yaşantım, gördüğüm Atatürk ve milletim sayesindedir. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Vatanımızın kurtuluşunda ve bekasında emeği, alın teri ve kanı bulunan bütün herkese müteşekkirim."