Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi ile Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Kurulu Mayıs ayı olağan toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılara Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmazken, 1. Başkanvekili Evrim Karakoz başkanlık yaptı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme alınan 37 madde ile gündem dışı 10 madde gündeme alınarak ilgili komisyonlara havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nın ardından ASKİ Genel Kurulu'na geçildi.

ASKİ ÇALIŞANLARINA MÜJDE 

ASKİ’de çalışan personeller için yetkili sendika ile toplu sözleşme imzalanması yetkisi verilmesi ve sosyal denge tazminatının ödenmesi hususu meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

SUYA İNDİRİM TALEBİ 

Aydın’daki su tarife ücretlerinin belirlemesiyle ilgili gündem maddesi görüşülürken AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Güler, divana su ücretlerinde indirim yapılması için önerge sundu. Aydınlıların su ücretlerinin pahalı olmasından şikayet ettiğini dile getiren Güler, “Mevcut su tarifeleri vatandaşlarımıza ağır gelmekte ve tepki almaktadır. En temel ihtiyaç olan su bedelleri ile buna bağlı atık su bedellerinin yüzde 50 oranında indirilmesini Aydınlı vatandaşlarımız adına talep ediyoruz” dedi. Güler’in sunduğu önerge kabul edilirken, su ücret tarifelerinin belirlenmesi hususu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.