Aydın’da 7-14 Aralık Görme Engelliler Haftası nedeniyle Aydın Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Elif Çağla Kotan, basın toplantısı düzenledi. Baro Başkanlığı’nda düzenlenen ve Aydın Barosu yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı toplantıda Başkan Kotan, görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkati çekti.

“OLANLAR YETERLİ DEĞİL”

Bu zorlukların önlenmesi ve görme engelli vatandaşların yaşamının kolaylaştırılması için bazı uygulamaların hayata geçmesi gerektiğini savunan Kotan, “Ne yazık ki, günlük rutinimizde yaya geçidi üzerine bıraktığımız araçların, kaldırımlarda dükkanların önüne konan masa ve sandalyelerin ve daha bunun gibi örnekleri çoğaltabileceğimiz hareketler ile görme engelli vatandaşlarımızın hareket serbestisini sınırlamaktayız. Unutmamalıdır ki, görme engellilerin yürüme yollarında yaratılacak birkaç santimetrelik değişiklikler bile engelli bireylerimizin hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Üzerinde durmamız gereken bir diğer önemli nokta da şehrimizde halen trafik lambalarında sesli sinyalizasyona geçilmemiş olmasıdır. Hissedilebilir zeminler, engelli yürüme yolları gerek kurum ve kuruluşlarda, gerekse toplumsal alanda oluşturulmamıştır. Oluşturulanların ise yeterli olmadığı, olması gereken standartların çok uzağında kaldığı ortadadır” diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kotan, Aydın Barosu Engelli Hakları Komisyonu olarak, bu hafta kapsamında sadece görme engelliler için değil, tüm engel grupları için toplumsal farkındalığın yaratılması ve artırılması sürecinde gereken çabayı göstereceklerini dile getirdi. Kotan, engelsiz bir kent oluşturulması için yapılan çalışmaların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.