Müdürlüklerden ve meclis üyelerinden gelen 15 gündem maddesini karara bağlamak üzere toplanan meclise, mazeretli olarak AK Parti Meclis Üyesi Tacettin Özden, CHP Meclis Üyeleri Tufan Asrav, Mehmet Erdem, Filiz Üyücü, Ali Genç, Haydar Büyükdağ, Zeliha Gökalp katılmadı.

BASIN-YAYIN, KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDEN AYRILIYOR

Kuşadası’nın Romanya’daki kardeş şehri Sinai’da 14-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Forever Sinaia Festivali’ne 4  kişi ile, Bulgaristan’daki kardeş şehri Struyani’de 19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Folklor Festivali’ne 5 kişi ile katılım karara bağlandı. Toplantıda ayrıca Bremen Galatasaraylılar Derneği tarafından sürdürülen “Dost Eli” yardım kampanyası kapsamında tekerlekli sandalye, hasta yatağı gibi çeşitli yardım malzemelerinin Kuşadası’na ulaştırılması hususunda dernek ile protokol yapmak üzere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yetki verildi. Belediyede mevcut olan 20 müdürlüğe ilave olarak Kültür Müdürlüğüne bağlı olan Basın Yayın Halka İlişkiler Müdürlüğünün, ‘İhtiyaç olması halinde kanunda var olan başka müdürlükler kurulabilir’ maddesine istinaden ayrı bir müdürlük olarak kurulması ve müdür için kadro tahsisi yapılması oy birliği ile kabul edildi.

MUHALEFETE RAĞMEN TAŞINMAZLARIN SATIŞI KABUL EDİLDİ

Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında görüşülen ve Plan Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’na sevk edilen Güzelçamlı, Davutlar, Hacı Feyzullah, Türkmen mahallerindeki arsalar ile Davutlar Mahallesindeki mandalin bahçesinin satışı görüşülerek karara bağlandı. Bu yerlerin getirisi olmadığından emlak beyan rakamlarının altında satılmamasına karar verildi. Komisyonlardan muhalefetin ret oylarına rağmen geçen ve Mecliste görüşülen gündem maddesi, AK Parti Meclis Üyeleri Ahmet Candan, Rıza Esen Bayram Bayaözlü, Cenap Sekban ve CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Gürbilek’in ret oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

SÜNNET ŞÖLENİ’NE TARIK MENGÜÇ RENK KATACAK

Kuşadası Belediyesi, Hüseyin Can Vakfı, Kuşadası Ege ve Anadolu Romanları Dernekleri Federasyonu, Kuşadası Esnaf Odası ile Kuşadası Devlet Hastanesi işbirliğinde, ilçede ikamet eden ve ihtiyaç sahibi ailelerden müracaat edecek 50 çocuğun sünnet ettirilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ada Kültür Merkezi’nde 21 Eylül’de kına gecesi, 22 Eylül’de Sünnet Şöleni düzenleneceği belirtildi. Öte yandan şölene yerel ve mahalli müzisyenlerin yanı sıra, Tarık Mengüç’ün katılmasına karar verildi. 
  Yaklaşık 25 dakika süren Meclis Toplantısı sonunda bir sonraki meclis toplantısının 2 Ekim günü, saat 16.00’da yapılması oy birliği ile kararlaştırıldı.