Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesi siyasi arenada hareketlilik baş gösterirken, Aydın’da aday adaylığı için müracaat eden 58 isim Cumartesi günü Ankara’ya, parti genel merkezinde mülakata çağrıldı. Mülakat için Ankara’ya gidecek olan 58 aday, alt komisyonda değerlendirilecek. Değerlendirme sonucu bir üst kurula da çıkacak olan adayların listesi daha sonra, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

İDDİA EDİLEN ADAY LİSTESİ

Netleşen aday listesinin 21 Mayıs’ta açıklanacağı AK Parti'de mevcut milletvekilleri Abdurrahman Öz ve Mehmet Erdem’in liste dışı kalacağı iddia edilirken, listenin ilk iki sırasında ise ithal milletvekili adaylarının olacağı ileri sürüldü. Halen İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’nun Aydın’dan birinci sıradan gösterileceği, avukatlık yaptığı dönemlerde başörtüsü nedeniyle duruşmalara giremeyen ve daha sonra da Türkiye’nin ilk başörtülü Belediye Başkan Yardımcısı olan Şeyma Döğücü’nün ikinci sıradan listeye gireceği ileri sürüldü. 
  Öte yandan AK Parti milletvekili aday listesindeki ilk 5 ismin, Süleyman Soylu, Şeyma Döğücü, Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Hakan Çağlar Erürker'den oluşacağı iddia edildi.