Aydın’da yaklaşık 3 yıldır İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Rahmi Baştuğ, resim sanatına olan ilgisiyle dikkat çekiyor. Yaptığı resimlerle görenlerin takdirini kazanan Baştuğ, yağlı boya, sulu boya ve kara kalem çalışmalarından oluşan 33 eserini açtığı sergide gösterime sundu. Efeler ilçesindeki Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sergide Baştuğ’un çizdiği resimler, davetlilerden tam not aldı.

"FOTOĞRAFLAR ESİN KAYNAĞI OLUYOR"

Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Baştuğ, “Sanatsal çalışmalarım eskiye dayanıyor. Burada sergilediğim eserlerin tamamını Aydın’da yaptım. Bir tanesini de Polis Meslek Eğitim Merkezi’ne armağan edeceğim. Çalışmalarımdan bazıları köy temalı. Köy temalı çalışmaktan mutluyum. Genelde fotoğraf üzerinden çalışıyorum. Ara Güler’in çektiği bir fotoğraf üzerinden de çalıştım. Fotoğraflar benim için esin kaynağı oluyor” dedi.

“SIĞINDIĞIM BİR LİMAN” 

Halk Eğitim Merkezi’nde resim üzerine kurs aldığını kaydeden Baştuğ, “Kursun faydasını gördüm. Bu vesileyle hocamızı da şükranla anıyorum. Resim, iş yoğunluğuyla dolu kafamı sakinleştirmek için sığındığım bir liman. Resim yapmayı seviyorum. Sergilere de katılmaya gayret ediyorum. Bazen resme zaman ayırmakta güçlük çekiyorum. Zaman ayırabilsem daha fazla resim yaparım” diye konuştu. 
  Baştuğ, 15 Temmuz darbe girişimini simgeleyen çalışmasını ise Polis Okulu’na hediye etti.