Efeler Ziraat Odası’nı ziyaret eden Posacı, kendisine seçimde destek veren oda yönetimiyle bir araya geldi. Ziyarette Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ile Meclis Başkanı Bayram Er de hazır bulundu.

"İÇİMİZDEN BİRİ MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ"

Posacı’ya odaya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim eden Başkan Kendirlioğlu, “Halen meclis üyemiz olan Sayın Vekilimiz Rıza Posacı’ya parlamentoda çiftçiler ve odamız adına başarılar diliyorum. Aynı çalışkanlığının Meclis’te de devam edeceğine inanıyorum. Aydın ve ülke çiftçisi bu konuda çok şanslı. Çünkü içimizden biri milletvekili seçildi. Daha önceden milletvekillerine bazı konuları anlatmakta güçlük çekiyorduk. Şimdi anlatmamıza gerek yok. 600 milletvekili içerisinde sadece mesleği çiftçilik olan tek milletvekili Rıza Posacı’dır. Aynı zamanda ziraat mühendisi olduğu için bizzat bu işin içinde. Bundan sonra görevinde başarılı olmasını diliyorum” dedi.

"MHP’NİN VEKİLİ BENİM"

Çiftçilerin verdiği destekle AK Parti’nin 4. Sıra Adayı olarak milletvekili seçildiğini belirten Posacı, “Zor bir süreçten sonra milletvekili oldum. Daha önceden Ziraat Odası'nda milletvekilliğine aday olup seçilen yoktu. Nasip bugüneymiş. Çiftçilerimizin verdiği destekle ipi göğüsledik. Aydın ve Türk tarımının takibini yapacağız. İttifak olarak seçime girdik. Diğer ortağımız MHP’nin vekili olmadığından onların da vekili benim. Kendi teşkilatımdan önce MHP’ye giderek teşekkür ettim. Kapımız tüm Aydın çiftçisine açık. Önceliğimiz tarım ve çiftçilik. Benim de tarımdan başka bir geçim kaynağım yok. Bize destek veren tüm çiftçilerimize ve ziraat odalarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İCRA TAKİP SÜRESİ EKİME ERTELENECEK

İlk günden çiftçinin koruyucusu olduğunun altını çizen Posacı, “Bildiğiniz gibi sulama birlikleri kapandı. Çiftçilerin borçlarından dolayı icraya verildiğini duyduk. Bu dönemde çiftçi çapaya, ilaca, mazota para veriyor. Çiftçinin masrafının en yoğun olduğu dönem. Bu dönemde çiftçinin icrayı kaldırmak için para bulması çok zor. DSİ yetkilileriyle görüştüm. ‘Ekim ayına kadar borcu öteleyelim, ardından kanuni takibe geçersiniz’ diyerek ricada bulundum. Kanun çerçevesinde esneklik sağlanacak. İlk günden çiftçinin koruyucusu olduk. Ben tarımcıyım. Bu dönemde icra yoluyla tahsilat yapılması mümkün değil. Bu bakımdan makul olan Ekim ayından sonraya borçların ötelenmesidir. Herhalde Ekim'e kadar kanuni takip ertelenecek” diyerek çiftçilere müjde verdi.