Köşger'e denetleme noktasında, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, Söke İlçe Jandarma Komutan Vekili ve Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin eşlik etti.
  Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma ekiplerince Kurban Bayramı öncesi alınan trafik tedbirlerini yerinde denetledi.
  Denetim sırasında konuşan Vali Köşger, "Söke Sazlı jandarma noktasında uygulama yapan arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Sabahtan akşama kadar bin 200 araç kontrol edildi. Kurban Bayramı’nın arifesindeyiz. Tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de trafik yoğunluğu arttı. İlimizin en önemli 2 tatil beldesi Kuşadası ve Didim istikametlerine doğru yoğun trafik akışı var. Bizler de milletçe bayram gibi kutlanması için gereken bütün tedbirleri almaya çalışıyoruz, bunların arasında trafik tedbirleri de dahil tabi. Bayramın bayram gibi kutlanması demek, bütün trafik kurallarına uyarak güvenli bir şekilde ulaşacağı noktaya hiçbir kazaya ve sıkıntıya uğramaksızın vatandaşlarımızın ulaşması demek” diye konuştu.

SÜRÜCÜLERE UYARILARDA BULUNDU  

Teknolojinin bütün imkanlarını kullanılarak kontrolleri arttırdıklarına işaret eden Köşger, “Bugün bin 200 araç geliştirilmiş kimlik sistemiyle drone ile ve karadan kontrol edildi. Saniyesinde bir kişinin aranıp veya aranmamasını kontrol ediyorlar. Bu yapılan bütün işler vatandaşımızın daha huzur ve güven içerisinde bir tatil yapabilmesi ve aynı zamanda bayramı bayram tadında yaşayabilmesi için. Buradan bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutlarken sürücülerimizden ise trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.
  Denetimlere katılan Vali Köşger, kontrol noktasında durdurulan sürücülere trafik kurallarına uyulması yönünde çeşitli uyarılarda bulundu.

Haber Videosu