Didim'de yapılması planlanan zeytin ve zeytinyağı festivaliyle ilgili olarak İlçe kaymakamı Mehmet Türköz’ün de katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Zeytinyağı fabrikası sahibi Bekir İşlek ev sahipliğindeki toplantıya Kaymakam Türköz’ün yanı sıra Didim Belediye Başkan Vekili Yusuf Deveci, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, bölgesinde yoğun zeytin yetiştiriciliği yapılan mahalle muhtarları ve zeytin üreticileri ve çiftçiler katıldı.

“FESTİVALİ ÜRETİCİLERİMİZLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Toplantıda ilk konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım “Biz bu toplantıların daha küçük çaplı olanlarını bir kaç defa yaptık. Göreve geldikten hemen sonra zeytin ve zeytinyağı fabrika sahipleri ile bir görüşme yaptık. Didim'de markaları olan üreticilerimizle odamızda bir toplantı yaptık. Zeytin Zeytinyağı festivali ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü, birlik ve beraberlik oluşturmayı hedefledik. Bu toplantımız İlçe Kaymakamımız Mehmet Türköz ve Belediye başkan vekilimizin katılımı ile biraz daha resmiyet kazandı. Zeytin ve Zeytinyağı festivali için hazırlıklarımıza hız kazandıracağız. Bu toplantıda festival hakkında konuşacağımız gibi problemimizi de dile getireceğiz. Daha sonraki toplantılarımızı da ilçe kaymakamımız himayesinde gerçekleştireceğiz. Yapacağımız Zeytin ve Zeytinyağı festivalini hangi tarihlerde, kaç gün süreli yaparsak üreticilerimiz açısından daha verimli olur ? Bu konular üzerinde görüşmeler yapacağız.” dedi.

“İLK 500 FİRMA ARASINDAYIZ”

Ev sahibi ve zeytinyağı işletmesi sahibi Bekir İşlek, “Didim'de 12 yıllık bir sürede markalaşma çalışmalarına önem verdik. Bu çalışmalarda bulunan arkadaşlarımızı cesaretlendirmek adına; Hiç zor bir şey değil, aynı heyecan ve şevkle devam etmelidirler. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli arkadaşlarımız ürettikleri zeytin ve zeytinyağları ile altın, gümüş ve bronz madalyalar aldılar. Didim zeytini gerek ulusal, gerek uluslararası bazda her zaman başarılı olabilir. 2016 ve 2017 yıllarında İtalya'da yayınlanan dünyada ilk 500 firma albümüne girmeyi başardık. Marka olmaya çalışan herkes hedefe bunu koymalı ve gereklerini yerine getirmesi halinde bunu başarabilir.” şeklinde konuştu. Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise “Didim'de markalaşma çalışmaları yaygınlaştırılmalı, bu turizmi de destekler. Festivaller aynı heyecanla sürdürülmeli. Mutlak turizme katma değer katacaktır.” diye konuştu.

“FESTİVALİN OLUMLU YÖNLERİ OLACAKTIR”

Festivali tekrar yapmak istediklerini söyleyen Didim İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz “Didim turizm şehri olduğu kadar tarım ile de uğraşılıyor. Tarımsal arazilerimiz oldukça büyük. Hazine arazilerimiz de çok ama ona noktayı koyduk. Talana 'dur' dedik. Zeytin Kur-an'da da adı geçen tarihsel bir meyve. Günümüz tanıtım çağı, tanıtımlar olmadan olmuyor. Zeytin festivali bir etkinliktir. Mutlaka olumlu etki yaratacaktır. Festivaller eğlenceli olduğu gibi tanıtım için lokomotiftir. Sektördeki sorunların dile getirilmesi için bir amaçtır. Festivaller sayesinde yetkililere problemlerin anlatılması daha kolay olacaktır. Bu festivaller yerel yönetim, kaymakamlık ve o sektörün temsilci örgütü olmadan olmaz. Üreticilerimiz de bu işe mutlaka destek vermelidir. Bir nimet varsa mutlaka külfeti de vardır. Külfete katlanan nimetten faydalanır. Siz değerli katılımcıların desteği ile festivalimiz muadillerinin en iyisi olacağına eminim.” dedi. Etkinliğin sonunda Fevzipaşa mahallesindeki 1000 yıllık zeytin ağacından yapılan hasattan elde edilen zeytinyağı Hilmi Yıldırım tarafından Kaymakam Türköz’e hediye edildi.