Elindeki bakır ve ağaç çubuklarla arazilerde su arayan Yıldırım, bugüne kadar hem yanılmadı, hem de aradığı her yerde su buldu. Anadolu’nun birçok yerinde devam eden çubukla su arama geleneğini Aydın’ın Yenipazar ilçesinde sürdüren 59 yaşındaki Fuat Yıldırım, yaklaşık 15 yıldan bu yana yer altı su avcısı olarak her türlü arazide su arıyor. 0 (rh) negatif kan grubu olanların bu işe çok yatkın olduğunu dile getiren Yıldırım, bu işi de özel ölçülerde hazırlanmış bakır ve ağaç çubuklarla gerçekleştiriyor. Bugüne kadar su aradığı arazilerin yüzde 99.99’luk bölümünde su tespit ettiğini söyleyen Yıldırım, 15 yılda yaklaşık 200 vatandaşa yardımcı olduğunu dile getirdi. Çubuk tutma yöntemlerinin olduğunu ve tutuş şekillerinin doğru yapıldığı takdirde geleneksel yöntemlerle su bulmanın teknolojik aletlere göre daha kolay olduğunu ileri süren Yıldırım, bulduğu suların hangi kalınlıkta akacağından kaç metreden çıkacağına kadar tahminde bulunabildiğine de dikkat çekti. İstek üzerine Ankara ve İzmir gibi illerde de su tespit ettiğini kaydeden Yıldırım, işin püf noktasının elindeki bakır ve ağaç çubuklara bağlı olduğunu söyledi. Su olan bölgelerde kendisinde bulunan kanın etkisiyle birlikte çubukların hareket haline geçtiğini ifade eden Yıldırım, suyun yer altında hangi yönde hareket halinde olduğunu da tespit edebildiğini belirtti. Yıldırım, suyu tespit eden çubukların bazı özelliklerinin ise meslek sırrı olduğunu aktardı.

“BUGÜNE KADAR YANILMADIM”

Su bulma yeteneğini nasıl keşfettiğini ve bugünlere nasıl geldiğini anlatan Yıldırım, “Eski adıyla Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan bir ağabeyimiz benim kan grubumun bu işi yapmaya uygun olduğunu söyledi. İlk başta yapabilir miyim endişesiyle bu işe başladım. Günlerce uğraştım ama bir türlü beceremedim. Meğer çubukları tutuş şekillerim yanlışmış. Daha sonra işi öğrendim ve o gün bugündür Allah’ın izniyle gittiğim hiçbir yerden eli boş dönmedim. Bazıları bu işe batıl inanç dese de Rabbime şükürler olsun bugüne kadar hiç yanılmadım. Tespit ettiğim bütün noktalarda sondaj sonrası su çıkmıştır. Yüzde 100 demek Allah’a şirk koşmak anlamına gelir ama yüzde 99.99 oranında garanti olarak su tespiti yapıyorum. Suyun ne kadar kalınlıkta akabileceğinden kaç metreden çıkacağına kadar yönelik tahminlerim de bugüne kadar doğru çıktı. Bu aşamalara gelebilmek için de suyun olduğu canlı kuyularda deneyler yaptım ve öyle bu yola çıktım. Hazır sondajların bulunduğu yerlerde tecrübeler edindim. Vatandaşa hizmet amacıyla yaptığım bu işten çok mutluyum ve huzurluyum. Vatandaştan aldığım dualarla da bu işte iyi noktalara geldiğimi düşünüyorum” dedi.

"GELENEKSEL YÖNTEM DAHA GARANTİ"

Geleneksel su bulma yönteminin çok eski bir tarihe dayandığını dile getiren Yıldırım, “Bu ağaç ve bakır çubuklarla su bulma olayının, bin 800 yıl öncesine kadar dayanan bir gelenek olduğu söyleniyor. Zamanında bu uygulama su ve petrol arama gibi durumlarda kullanılmış. Jeoloji Mühendisliği okuyan kardeşlerimizden aldığım bilgilere göre uygulanan bu yöntemin kitaplarda da geçtiğini öğrendim. Geleneksel yöntemlerle yapılan su aramalarında yüzde 95 gibi bir oranla suyun olduğu yeri doğru tespit ediyoruz. Teknolojik aletlerle yapılan aramalarda ise yüzde 50’lik gibi bir doğru tespit söz konusu. Zaman zaman jeoloji mühendisi kardeşlerimiz ve arkadaşlarımızın arazide doğru tespit noktasında sorun yaşadıklarında birçok kez yardıma gittim. Ayrıca bir tarlada farklı derecelerde su olabilir. Her yerde su vardır ancak bazı sular 15 metreden, bazı sular ise 150 metreden çıkar” diye konuştu.

"İŞ ÇUBUKLARDA BİTİYOR"

Çubukların belirli bir ölçüde olması gerektiğini ve kendisinin kullandığı çubukların özel yapım olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yer altında Allah tarafından oluşturulan su çatlakları var ve zaten çubuklar da bu çatlardaki su akıntılarını bize söylüyor. Bu çubuklar zaten yer altında bulunan hareketsiz bir nesneyi göstermez. Çubuklar yer altında belirli yönlerde akan suyu gösterir. Çubuklar sayesinde arazide dolaşmama gerek bile kalmıyor çünkü onlar beni zaten suyun olduğu yere götürüyor. Ayrıca sondajlar çubukların tespit ettiği tam o noktaya çakılması gerekir. Benim dediğimin yerin aksine çakılan su sondajlarında ise bugüne kadar su çıkmadı” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yıldırım, kendisinde yeraltı madenlerini bulmaya kadar özel bir yeteneğin de olduğunu sözlerine ekledi. Yıldırım, tarlasında ve bahçesinde su aratmak isteyen vatandaşların kendisine 05372622275 numaralı telefondan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Haber Videosu