Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi. Kursta İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi görevlilerinden doktorlar, acil tıp teknikerleri ve hemşireler, eğitmen olarak öğrencilere iki gün boyunca teorik ve uygulamalı sunum yaptı ve yaptırttı. Eğitim sonunda öğretmen ve öğrenciler ilk yardım konusunda bilgi sahibi oldu.

“EĞİTİM MOTİVASYONUMUZU ARTTIRDI”

İlk yardım eğitiminin bütün topluma mal olması gereken bir eğitim olması gerektiğinin altını çizen Okul Müdürü Sami Yavuz, “İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında da önemli bir içeriğini oluşturan, öğretmen ve öğrencilerimize verilen bu eğitim bizim ufkumuzu açmış, motivasyonumuzu attırmıştır. Bu anlamda bu eğitime katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi görevlilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

BİYOMEDİKAL ALANININ ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

Okulun Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı’nın öneminden bahsederek sağlık sektörüne öğrenci yetiştiren bir program olduğuna değinen Alan Şefi İsa Yüksel, “Okulumuzdaki Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı, Türkiye’deki toplam 43 okuldan ve Ege Bölgesi'nde de 3 okuldan birisidir. Aydın’da da tek olup, hem eğitim-öğretim kadrosu hem de tıbbi cihaz parkı ile ülkemizin önde gelen Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programlarından birisidir. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programını bitiren öğrencilerimize ‘Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Teknisyeni’ unvanı verilir. Mezun pozisyonundaki öğrencilerimize diplomalarıyla birlikte ‘iş yeri açma belgeleri’ de verilmektedir. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı, mezunlarının iş bulma konusunda sıkıntı çekmediği çok özel bölümlerden birisidir. Katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi görevlilerine teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.