Bakan Pakdemirli, “Aydın’a AK Parti belediyeciliğini getirirseniz emrinizde olacağım” dedi. Aydın’da IPARD II 5. Çağrı İlanı Tanıtım Programı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla yapıldı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve Aydınlı vatandaşlar katıldı. TKDK’nın öneminden bahsederek hem Avrupa standartlarında işletmelerin, hem de istihdama katkı sağlayan projelerin hayata geçtiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, kırsaldaki üreticinin yanında olduklarının altını çizdi. Çıkılan çağrı kapsamında 1,5 milyar lira hibe vereceklerini dile getiren Pakdemirli, bakanlık olarak yatırımcının peşinde olduklarını ve yatırımcıyı aradıklarını kaydetti. Bakan Pakdemirli, Aydın’a heybesi dolu geldiğini ifade ederek hem Aydın, hem de ülke genelindeki çiftçileri ilgilendiren müjdelerini açıkladı.

“ORMANLIK ALANLARA İNCİR FİDANI DA DİKİLEBİLECEK”

Orman arazilerinde incirin önünü açtıklarını söyleyen Bakan Pakdemirli, “Yine bozuk ve açıklık vasfı olan ormanlık arazilerde vatandaşlarımızın meyvesinden faydalanması aracılığıyla incir fidanı da dikeceğiz. İncirin önünü açmamızın Aydın için önemli olduğunu düşünüyorum. İlk olarak da Aydın’ın Germencik ilçesi Dağyeni Mahallesi’nde 20 dekar arazide de uygulamayı başlatıyoruz. Yapacağımız bu çalışmayla da il genelinde 5 bin 400 dekarlık bozuk orman vasfındaki sahada 100 bin adet incir fidanı dikip vatandaşlarımıza eşit miktarda dağıtacağız. Bu sayede de Aydın halkının hasatta cebine 20 milyon liradan daha fazla ekstra bir gelir sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra 5 bin dekar bozuk orman alanında kestane fidanları dikerek vatandaşımıza dağıtacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

"AYDIN’DA 5.3 MİLYON FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ"

Orman Genel Müdürlüğü’nün hem ülke genelinde, hem de Aydın’da çalıştığına dikkat çeken Pakdemirli, “Aydın’da 16 bin 500 dekar arazide 5.3 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. 3.1 milyon fidanı da Aydın’da üretiyor olacağız. 1 adet mesire yeri, iki adet bal ormanı tesis ediyoruz. Orman köylerinde yaşayan 100 aileye 2.5 milyon lira Orköy kredi ve hibe desteği sağlıyoruz. 2019 yılında 16 yerleşim yerinde zeytin, badem, ceviz, çam fıstığı, kuş burnu, alıç, dut gibi fidanlar dikerek 3 yıl süreyle bakımını yapıp ücretsiz olarak 49 yıllığını çiftçilerimize ve köylülerimize dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

“GÖKBEL BARAJI BU YIL BİTECEK, SARIÇAY’IN TEMELİ ATILACAK”

“Aydın’a ne yapsak azdır” diyen Pakdemirli, “Aydın için büyük öneme sahip 215 bin dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek Gökbel Barajı’nı da bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu süreçte Aydın’a neredeyse sadece bu alanda 1 milyona yakın yatırım yapmış olacağız. Kuşadası, Söke ve yöresine yılda 21 milyon metreküp memba kalitesinde içme suyu sağlamak amacıyla yapılacak olan Sarıçay Barajı inşaatına bu yıl içinde başlıyoruz. 2050 yılına kadar içme suyunu sağlayacak olan bu barajın toplam maliyeti ise 350 milyon liradır” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİMİZE BORCUMUZ KALMAYACAK”

Desteklemeler konusundaki müjdeler de veren Pakdemirli, “2018 yılı birinci dönem buzağı desteklemesi ödemesini Şubay ayı sonu itibariyle yapıyoruz. Anaç koyun-keçi desteklemesini de Mart ayı sonu itibariyle yapacağız. Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerinin vermiş olduğu tarımsal kredilerde çiftçilerimizin borçları yüzde 15 faiz oranıyla yeniden yapılandırılacak. Çiftçimize ait tüm kalan destek ödemelerimizi Şubat ve Mart ayı içinde ödemeyi planlıyoruz. Destek borçları kapsamında hiçbir borcumuz kalmayacak. Tarım sigortalarını faizsiz olarak kredilendiriyoruz. Devlet destekli tarım sigortası yaptıran üreticilerimizin poliçelerini hasat tarihine kadar ayrıca faizsiz olarak kredilendiriyoruz. Yine vade tarihi 2019 yılı Ağustos ayı olmak üzere kurban vadeli yem kredisi, 90 gün vadeli faizsiz motorin kredisi, sebze üreticilerine faizsiz fide kredisi 180 güne kadar da ödeme kolaylığı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“AYDIN’I KAZANIRSANIZ, EMRİNİZDE OLACAĞIM”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın bazı isteklerini de geri çevirmediğini dile getiren Pakdemirli, şunları kaydetti: “Aydın milletvekilimiz ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Savaş tam bir gönül ve hizmet insanıdır. Yüreği Aydın ve hemşehrileri için çarpan birisidir. Ne zaman karşılaşsak bana Aydın'la ilgili projelerini ve yapılacak hizmetlerle ilgili taleplerini paylaşır. Dün de Sayın Savaş benden Aydın’a bir adet yem fabrikası istediklerini söyledi. Yem fabrikamız da Aydın’a hayırlı, uğurlu olsun. Ayrıca, ‘Ne zaman istesek Aydın’a gelir misiniz?’ dedi. Ben de buradan söz veriyorum. Aydın’a AK Parti belediyeciliğini getirirseniz Aydın benden, bakanlığımdan ve bürokratlarımdan ne isterse, emriniz başımız üstüne olacak. Mustafa Savaş kardeşim inşallah Aydın’a olan sevdasını, Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şahlandıracak. İnşallah 1 Nisan sabahı gözümüz Aydın, günümüz Aydın olacak.”