Nazilli Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ve 31 Aralık-13 Ocak tarihleri arasında açık kalacak Çocuk Edebiyatı Festivali, festivalin yapılacağı Ahmet Şensan Kültür Salonu önünde kurdele kesimiyle kapılarını açtı. Çok sayıda çocuğun katıldığı açılışta, havanın soğuk olması nedeniyle tören yapılmaksızın kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Açılışa Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çocuklar katıldı.

ORGANİZASYONU YAPANLARA TEŞEKKÜR ETTİ 

Kaymakam İbrahim Küçük, gazetecilerin sorusu üzerine etkinlikle ilgili görüşlerini paylaştı. “Ağaç yaşken eğilir” diyen Kaymakam Küçük, “Çocuklarımızın da erken yaşlarda okuma alışkanlığı edinmesi gerekiyor. İleride dünyadaki eşdeğerlerine benzer şekilde modern bir toplum yaratacak olan çocuklarımızın yetişmesinde kitap okumak çok önemli. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR ÇOK KİTAP OKUMALI”

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da festivalin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek,  “Evlatlarımız bol kitap okumalı, iyi eğitim almalı. Ülkesine, devletine sahip çıkan insanlar olsun istiyoruz. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmalıyız” ifadelerini kullandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ise, “Kitabın konuştuğu bir yerdeyiz. Çok güzel bir etkinlik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YAZARLAR, OKULLARA GİDECEKLER 

Festival, 31 Aralık–13 Ocak tarihleri boyunca her gün 09.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Fuar alanında ve çeşitli okullarda ağırlanan yazarlar Nazillili kitap kurtlarıyla bir araya gelecek. Nazillili çocuk okurlar, festival boyunca 12 yazar ve 30’dan fazla yayıneviyle buluşacak. İmza ve söyleşi etkinliklerine katılacak olan yazarlar arasında Nehir Aydın Gökduman, Mine Sota, Mehtap Şenkaya, Ayşe Sevim, Bestami Yazgan, Tuncel Altınköprü, Özgür Aras Tüfek, Nevin Nesrin Soysal, Lokman Aydoğan, Necati Akbaba, Osman Girgin Ve İbrahim Kiraz bulunuyor. Yazarlar, festival programı dahilinde yalnızca fuar alanında değil, okullarda da çeşitli etkinliklere katılacak.

HALKA AÇIK SÖYLEŞİ YAPILACAK 

Yazar Bestami Yazgan’ın halka açık söyleşi etkinliği 6 Ocak’ta saat 19.30’da, Belediye Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek. Eğitimci ve yazar Mehtap Şenkaya’nın halka açık söyleşi etkinliğiyse 5 Ocak’ta saat 14.00’te, Belediye Nikah Salonu’nda yapılacak. Yazar etkinlikleri Zafer Ortaokulu, Nazilli Anadolu Lisesi, Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi, Asım’ın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Cengiz Topel İlkokulu başta olmak üzere çeşitli okullarda düzenlenecek. Yetkililer, festival dahilindeki tüm imza ve söyleşi etkinlikleriyle ilgili detayların, Nazilli Belediyesi 3. Çocuk Edebiyatı Festivali’nin sosyal medya hesaplarında yer aldığını da kaydetti.