Kuyucak Belediyesinin her sene düzenlediği yaz yüzme kursları, bu sene de yoğun bir katılımla başladı. Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi ve Kuyucak Belediyesi ile ortaklaşa açılan yüzme kursu, Pamukören Sosyal Tesisleri'nde ve Kuyucak Sosyal Tesisleri’nde bulunan yüzme havuzunda, Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi tarafından görevlendirilen eğitmenlerle birlikte profesyonel bir kadroyla gerçekleştiriliyor. Kursta 300'e yakın öğrenciye eğitim veriliyor.  

KATILIM BELGESİ VERİLECEK

6-15 yaş arasındaki çocukların katılabildiği kurslar iki ay boyunca Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Kuyucak Sosyal Tesislerinde ve  Pamukören Sosyal Tesislerinde altışar eğitmen gözetiminde gerçekleştirilecek. Satranç ve akıl oyunları eğitimleriyle zenginleştirilecek kursları tamamlayanlara katılım belgesi verilecek.  

YÜZME KURSLARI İLGİ GÖRÜYOR 

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Yaz tatilinde çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için ilçemizde ve Pamukören Mahallemizdeki havuzlarımız çocuklarımızı ağırlamaya başladı. Tatil boyunca öğrencilerin sosyal aktivitelerini geliştirmeleri için satranç, akıl oyunları, yüzme havuzu kursları açtık. Havuzu 9 yıl önce faaliyete geçirdik. Bunca yıldır da açtığımız yaz kursları büyük ilgi görüyor. Havuzumuzdan her gün numune alınıyor. Bölgenin en temiz havuzu olma özelliğini de taşıyor" diye konuştu.