Karacasu Engelliler Derneği önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına kadar devam eden yürüyüşe ve çelenk koyma törenine Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ve dernek üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Mesut Büyükgümüş, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Müftü Murat Han Aksoy, Karacasu önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Ziraat Bankası Müdürü Kenan Özyiğit, İş Bankası Müdürü Ender Akgün, Karacasu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Özkan Ekiz, diğer daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Çelenk koyma töreninin ardından engelliler derneği üyeleri ve protokol üyeleri hep birlikte özgürlüğü simgelemesi için güvercin uçurdu. Çelenk sunumunun ardından Kültür Merkezi'ndeki törene geçildi.

KONUŞMALAR YAPILDI

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Güneş, “Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle görmeliyiz. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Engel değil destek olalım. Hayatın tüm alanında tüm zorluklara rağmen engelli kardeşlerimizin sergilediği mücadele ve ortaya koydukları eserler takdire şayandır” dedi. Dernek Başkanı Hüseyin Dilmen, “Karacasu Engelliler Derneği olarak 10 yıldır tüm engellilerimizin mesleki kurslarla öz güvenlerini arttırıp topluma faydalı olduklarını göstermeye çalıştık. Engelli rampaları ve asansörleri daima kullanıma hazır olmalıdır. Aileler için engelli bir bireye sahip olmak demek hayata isyan etmek demek değildir. Aksine hayata bağlayıp onu topluma kazandırmak son derece önemlidir. Toplumun her alanında engellilere saygı gösterip onları dışlamamak gerekir. Kalplerdeki ve zihinlerdeki engellileri hep birlikte kaldırmak ve sorunların çözümü için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Belediye Başkanı Zeki İnal ise, “Ülkemizde son yıllarda engellilerin, insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürme haklarını güvence altına almak adına, önemli gelişmeler sağlandı. Biz de ilçemizde engelli kardeşlerimizin dışarıdaki günlük rutin yaşamlarını kolaylaştırmak adına bu yönde çalışmalarımızı tamamlayıp daha engelsiz bir Karacasu inşa edeceğiz” dedi.

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADILAR

Programda Karacasu’yu Sevenler İlkokulu öğrencileri Rahmi Efe Akar ve Huriye Adıgüzel, Karacasu Şehitler Ortaokulu öğrencisi Mehmet Karakaya, Karacasu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Esen günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okudu. Karacasu Şehitleri Ortaokul Öğrencisi Melisa Tutku Yarar da programda adı olmasa da arkadaşlarını görerek sahneye çıkmak istedi. Sahneye çıkan Yarar, güzel dileklerde bulundu. Sahneye çıkıp topluluk önünde şiir okuyup konuşma şansı yakalayan Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin mutluluğu gözlerinden okunurken, öğrenciler salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Etkinliklerin gerçekleşmesinde okulların özel eğitim sınıfları ile birlikte Karacasu MYO öğrencileri de aktif görev alarak destek oldu. Etkinliğin sonunda Karacasu Belediyesi tarafından yaptırılan üzerine Karacasu Engelliler Derneği yazılı şapkalar dağıtıldı.