Evlerinde otururken her biri 50 tonluk dev tırların seslerinden, etrafa yaydıkları titreşimden rahatsız olduklarını belirten Sarıkemerliler, son dönemde Menderes Nehri kenarındaki set yolunu kullanmalarından dolayı etrafa yaydığı toz bulutundan da oldukça rahatsız durumda.

"KÖPRÜYE ZARAR VERİYORLAR"

Sarıkemer Mahallesi’ndeki en az 60 yılık köprünün üzerinden kimi zaman aynı anda birden fazla tır geçerken, gün boyunca aynı köprüyü kullanan tonlarca ağırlıktaki tırlar köprüye de zarar veriyor. Köprünün yıkılmasından endişe eden Sarıkemerli vatandaşların en büyük korkularından bir diğeri ise, tek aracın geçebileceği kadar dar köprüden, yaya vatandaşların da geçiyor olması.

"MUHATAP BULAMIYORUM"

Sarıkemer Mahalle Muhtarı Mehmet Dalma, maden kamyonu ve tırları için yerleşim yerlerinin dışından ayrı bir güzergah belirlenmesi gerektiğini söyledi. Dalma, “Kamyonların geçiş güzergahlarının köylere, köylülere, içme suyu şebekelerine ve yollara zarar vermeyecek şekilde belirlenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili her yere başvuru yaptım. Ama muhatap bulamıyorum” dedi. 
  Köprünün maden kamyonlarına daha fazla dayanmayacağını ve yıkılacağını söyleyen Muhtar Dalma, “1958-60 yıllarında yapılmış bir köprü. Kamyonlar, tırlar bir gün Menderes’in içine gömülüp kalacak. Zannediyorum bir kaç yıl içinde bu kamyonları taşıyamaz hale gelecek” diye konuştu.

"EVLERİN DUVARLARI ÇATLADI"

Yeşilköy ve Avşar arasında ovanın içinden geçen yoldan kamyonlara yeni bir güzergah verilebileceğini söyleyen Dalma, şunları kaydetti: “Sarıkemer içinden geçen kamyonlar evlere zarar veriyor. Ağır tonajlarından dolayı evlerin duvarları çatladı. Sarkemer’de daha çok gariban vatandaşlar yaşıyor. Evlerini yaptıramıyorlar. Evlerin durumu ile ilgili gerekli mercilere dilekçelerimizi verdik ancak sonuç alamadık. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz."