Cuma Mahallesi Dandalas Sokakta bulunan binasında özel gereksinimli bireylere hizmet verecek 180 öğrenci kapasiteli tam donanımlı Karacasu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış törenine Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, 24. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Emniyet Amiri Davut Özkan, Müftü Murat Han Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Karacasu MYO Müdürü Bilge Doğanlı, Cuma Mahallesi Muhtarı Yılmaz Donduran, Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan, Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç, Esnaf Kooperatifi Başkanı Recep Karataş, Halk Bankası Müdürü Hüseyin Akıncıoğlu, Özkan Ekiz’in ailesi ve ilçe sakinleri katıldı.

“ÖZEL EĞİTİM BİR İNSAN HAKLARI MESELESİDİR”

Yapılan açılış konuşmasında okul hakkında bilgi verilirken, “Özel gereksinimli bireylerimizi toplumun genelinden ayrı korunmaya muhtaç mağdur ve topluma yük olarak gören anlayış artık geride kalmıştır. Günümüzde özel gereksinimli bireyler konusu bir insan hakları meselesi olarak değerlendirilmektedir. Özel gereksinimli bireylerimizi görmezden gelmenin ve onları toplumumuzdan soyutlayarak kaderleriyle baş başa bırakmanın insan hakları ihlali olduğunu söylemek yanlış olmayacak. Unutulmamalıdır ki hayata bu şekilde gözlerini açmak veyahut sonradan böyle bir durumla karşı karşıya kalmak ve hayat boyunca bununla yaşamak onların tercihi değildir. Bizlere düşen her birimizin özel gereksinimli bir birey olabileceğimizi göz önünde bulundurarak empati kurmak ve sorunlara gerekli hassasiyetle yaklaşmaktır” denildi.

“ÖRNEK VE ÖNCÜ KURUM OLACAĞIZ”

Karacasu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Özkan Ekiz, yaptığı konuşmada, “Özel gereksinimli bireylerin, toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilen, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen işbirliği içinde çalışabilen ve çevresine uyum sağlayabilen üretici bir birey olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Karacasu ilçemize böyle bir eğitim merkezi kurmayı amaçladım. Halkımızı özel eğitim ve rehabilitasyon konusunda daha bilinçli hale getirmek ve erken tanı tedavi yollarını yaygınlaştırmak, aileleri bilgilendirmek ve yol göstermelerini sağlamak için eğitim çalışmaları yapmak temel işimizdir. Kurum olarak bilgiyi, tecrübeyi, beceriyi, teknolojiyi, sevgiyi harmanlayarak sürekli gelişim içinde sektörün başarılı örnek ve öncü kurumu olmak temel hedefimizdir. İlkelerimiz ve değerlerimiz olarak da yaptığımız işte en iyi olmak, engelli birey merkezli eğitim sunmak, ticari kaygıları değil, eğitimi önceleyen kurum olmak, ahlaki anlayışı hakim kılmak, dürüst ve güvenilir kurum olmak ve sadece özel eğitim sunmak kurum olmak öncelikli hedefimizdir. Tekrardan kurum adına, ailem adına açılışımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

“ÖZEL EĞİTİM ARTIK LÜKS DEĞİL”

Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, “Güzel ilçemiz Karacasu sürekli güzel hizmetler görüyor. Yeni yatırımlara hep birlikte şahit oluyoruz. Bundan dolayı bizler de mutlu oluyoruz. Bugün böylesine güzel bir eğitim kurumunun açılışı için bir aradayız. Öncelikle bu özel eğitim ve iyileştirme merkezinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür hizmetlere ulaşmak küçük ilçelerde yaşayan insanlar için önceden lükstü. Ancak artık devletimiz hem kendi okulları ile hem de özel sektöre verdiği desteklerle küçük yerlerde yaşayan insanlarımızın çocuklarının bu hizmeti almasına vesile oldu. Devletimizin eğitim, sağlık, altyapı, tarım gibi temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda yatırım alanları hizmet alanları var. Bu eğitim merkezinin oluşmasında tepeden tırnağa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bu merkezde eğitim alacak çocuklarımıza ve ailelerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İNAL: “KARACASU’YA HAYIRLI OLSUN”

Belediye Başkanı Zeki İnal ise “Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri ortadan kaldıracak bu okulu ilçemize kazandıran Özkan Ekiz’e teşekkür ederim. Bu güzide kuruluşun açılışını yapmak da bizlere nasip oldu bu da ayrıca gurur verici bir durum. Hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ederim, Karacasu’muza hayırlı olsun. Hep birlikte engelsiz yarınlara” şeklinde konuştu.

“EKİZ AİLESİNİ KUTLUYORUM”

Ali Gültekin Kılınç, “Ekiz ailesine bundan önceki yatırımlarıyla da onlarca insana ekmek kapısı oldukları için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Nazilli ve Tavas’a giden öğrencilerimiz bundan sonra evlerinin önünden alınacaklar ve Karacasu’da eğitim alma imkanına kavuşacaklar. Ben kurumun Karacasu’ya hayırlı olmasını diliyorum.Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın destekleriyle yatırımların sayının artması ile Karacasu daha da yaşanabilir hale gelecek. Tekrar bu kurumun hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele kesimini gerçekleştirip okulu gezdi. Etkinlik lokma ve pide ikramları ile sona erdi.

KARACASU’DA DOĞDU, KARACASU’YA YATIRIM YAPTI

Açılışın ardından Ses Gazetesine kendisi ve kurumu hakkında bilgi veren Özkan Ekiz, “Ben Karacasu ilçesinde doğup büyüdüm. İlk, orta ve lise öğrenimimi Karacasu’da tamamladım. Üniversiteyi Doğu Akdeniz Üniversitesinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde okudum. Bu bölümü okurken Karacasu’da Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi açma fikri zaten vardı. Karacasu’ya geldikten sonra bu fikri gerçekleştirmek için hemen harekete geçtim. Karacasu’da özel eğitim ihtiyacı olan 70 öğrenci bulunmakta. Bunlar da ilçe dışında bulunan merkezlere gidiyorlardı. Bu da yol süresinin eğitimi aksatmasına sebep oluyordu. Şu an 7 eğitmenimiz var. Fiziksel Engelliler, Zihinsel Engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluk, Özel Öğrenme Bölümlerinde 180 öğrenci kapasitemiz var. İlk ay 20 öğrenci ile eğitimimize başladık. Öğrencilerimiz kendi okullarında devam ediyorlar, burada da haftada 3 saat ayda 12 saat olmak üzere destek eğitimi alıyorlar. Öğrencilerimiz bu eğitimlerden devletin desteği ile faydalanıyorlar” şeklinde bilgi verdi.