Didim’in Akbük Mahallesinde 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren dönerci dükkanında döner tezgahının başına geçen 21 yaşındaki genç kız, kadınların her işin üstünden gelebileceğini gösteriyor.

BASIN MENSUPLARIYLA BİRLİKTE ZİYARET ETTİLER

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ile 2. Başkan Nihat Özçevik, Temur ailesini basın mensuplarıyla birlikte ziyaret edip sofralarına konuk oldu. Başkan Erul, seçim çalışması zamanında aileyle tanıştıklarını belirterek, örnek işletmeler arasında yer aldıklarını dile getirdi.

"MESLEĞİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUM"

21 yaşındaki Rabia Nur Temur, babası Emrah ve annesi Nurten Temur ile birlikte işlettikleri dönerci dükkanında, okulundan boş kalan saatlerde dönerci tezgahının başına geçtiğini söyledi. Lisede okurken boş kaldığı zamanlarda tezgahın başına geçtiğini belirten Rabia Nur Temur, “İşletmemiz 7 yıllık ama son 5 yıldır ben tezgahtayım. Okuduğum saatlerde burası dolu oluyordu, bıçak bile elime almamıştım. Sonradan öğrendim. Hem okuyup hem de aileme yardım ettim. Liseden sonra açık üniversitede 2 yıllık Sosyal Hizmetler Bölümü'nü okudum. Şu anda aile işletmemizde anneme ve babama yardımcı oluyorum. Okulumu da devam ettirmek istiyorum. Zorla yapılacak iş değil, elimden geleni yapıyorum. Babam da durumdan memnun. Akbük’te beni görende şaşırıyor. Nasıl yaptığımı soruyorlar. İşimi severek yapıyorum. Kadınlar için iş yok diye bir şey yok. Bir bayanın yapamayacağı iş yok. İleride bu mesleği sürdürmek istiyorum. Şu an nişanlıyım, evlendiğimizde eşime destek olmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"MÜŞTERİLERİMİZ ÇOK MEMNUN" 

Baba Emrah Temur ise, “Biz bu işletmeyi ailece çalıştırıyoruz. Akbük’te inşallah ikinci şubeyi açacağız. Kızım da çok destek oluyor. Geleceği için de destek oluyoruz. Kendisinden de memnunuz, müşterilerimiz de bundan memnun. Bir bayanın döner yapmasını destekliyorlar. İnsanlara güven de sağlıyoruz” diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALI"

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Akbük’teki seçim ziyaretlerinde aileyle tanıştıklarını hatırlatarak, “O süreçte bu aile çok dikkatimi çekti. Seçim sürecinde kendisinin bizden bir haber talebi de oldu. Kendisinin tek ve örnek olduğunu söyledi. Kız çocuklarına bu işletme bir örnektir. Annesine ve babasına yardım eden ve usta olan bir kızımız. Bu tüm Türkiye’ye örnek olmalı. Diğer ailelere de bu örnek olsun" şeklinde konuştu.