SIFIRDAN ZİRVEYE YÜKSELDİ

1989 yılında Ağrı'dan Buharkent'e ailesiyle birlikte bir yastık ve bir yorganla göç ettiğini belirten Serkan Karaman, 13 çocuklu bir evde maddi imkansızlıklarla geçirdiği okul yıllarını anlattı. Karaman, çalışma hayatına ilkokul 3. sınıfta ayakkabı boyacılığıyla başladığını belirterek, "Erken yaşta başladığım çalışma hayatımda çocukların yapabileceği güçteki her işe el attım. Çünkü tasımızı, tarağımızı Ağrı'da bırakıp burada sıfırdan bir hayat kurduk. Herkes elinden geleni yapmak zorundaydı. Okumak için kimseden bir yardım beklemedim. Yaşım biraz daha büyüyünce bulaşıkçılık yaptım. Lise hayatım boyunca yaz tatillerimi Bodrum’da otelde çalışarak geçirdim. Yemeğe merakımdan ötürü bulaşıkçılıktan mutfağa geçtim, aşçı yamağı oldum. Askerliğimi de aşçı olarak yaptım. Askerden dönünce Bodrum günlerine geri döndüm. 11 yıl daha otellerde aşçı olarak çalıştım. En alt kademeden tecrübeyle yükseldim ve ustalık belgelerime kavuştum. Sonunda kendimi Koç Holding’in otellerinde aşçıbaşı olarak buldum. Koç ailesi başta olmak üzere, Orhan Gencebay, Demet Akalın, Hande Yener, Serdar Ortaç gibi birçok ünlüye özel aşçılık yaptım. Azmettim ki, kendimi görmek istediğim yerlerde gördüm. Sıfırdan başlayan bir hayatta başarının zirvesini gördüm. Serkan Usta dendiğinde bir marka haline gelebildim” dedi.

DENETİMDE EN TEMİZ MUTFAK SEÇİLDİ

2015’te annesinin geçirdiği rahatsızlık üzerine Buharkent’e dönen Karaman, onun yanında olmak için iş yeri planlarına başladı. Karaman, hayatta en büyük destekçisinin abisi olduğunu vurgulayarak, “Annem hastalanınca baktım ki, Buharkent’te olmam en mantıklısı. Abimin maddi ve manevi desteğiyle Serkan Usta Lokantası’nı açtım. Buharkent standartlarında fazla lüks ve kaliteli bir yer oldu. Abime mahcubiyetle bu kadar özenmemesini söylediğimde, 'Senin adına bu yakışır' cevabını aldım. O gün bu gündür, Buharkent’te adıma yakıştığı gibi çalışmamı sürdürüyorum. Hijyen benim için çok önemli. Temiz ortamda çalışmak bana da keyif veriyor. Kesme tahtalarım, bıçaklarım bile renk renk ayrılır birbirinden. Kızım benimle çalışıyor. Erken yaşta aşçılık eğitimine başladı yanımda. Ona da en önce temizliği öğrettim. Çünkü benden sonra adımı o temsil edecek. Sağ olsun, onca özenmemin karşılığında ilçe tarım denetimcileri beni en temiz mutfak sahibi seçmiş" ifadelerini kullandı.  

ZORDA KALANIN VE SPORCUNUN DESTEKÇİSİ

Hayatı boyunca azim, umut ve mücadele ruhunu yitirmeden savaştığını ifade eden Serkan Usta, “Her sabah saat 05.00’te kapımı duayla açıyorum. Yeri geldi dükkanı 12 lira kazançla kapattım ama hiç pes etmedim. En zor zamanlarda bile şükrederek yaşamayı öğrendim. İsyankar olmadım ve sabrederek selamete ulaşılacağına inandım. En zor zamanları geride bıraktım. Şimdi düzlüğe çıkınca, zor durumdakileri unutmadım. Dükkanım zor durumdaki her vatandaşa açık. Parası olmayan birinin aç kalma zorunluluğunu vicdanım kaldırmaz” diyerek insanlığın paradan daha değerli olduğuna vurgu yaptı. 
  Serkan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amatör sporlar gereken değeri, desteği görmüyor. Biz geçen sene, 'Buna öncülük edelim' dedik. Tekgül Yapı Buharkentspor Kulübü’ne forma ve yemek sponsoru olduk. Bu sene de judo takımımıza Balkan Şampiyonası’nda maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Sporu desteklemeli, özellikle çocuklarımızın yanında olmalıyız.”

"NE YAPARSAN YAP, AŞK İLE YAP"

İşini tutkuyla, aşk ve heyecanla yaptığını dile getiren Karaman, “Ben dünya mutfağına hakimim. Bodrum’da sevilen yemekler, Buharkent’te tanınmıyor bile. Burada en iyi, Türk usulü ev yemekleri gidiyor. Sabahtan çorba çeşitlerimi hazırlıyorum. Öğleye doğru yemeklerimi yapıyorum. Öğleden sonra ızgara çeşitlerini servis ediyorum. En çok beğenilen ızgara yemeğim, kendime has olan 'Serkan Usta Köftesi'. Zaman geçtikçe burada alakart mutfağı planlıyorum. Bodrum’un Çökertme Kebabı’nı da Buharkentlilere tattıracağım. Düğünler için de sipariş alıyorum. Kalabalık bir zümreye çalışmak, beni daha mutlu ediyor. Değişik lezzetler keşfedip sonra keşiflerini insanlara servis etmenin zevki bambaşka. Ben bütün yemekleri keyifle, aşkla yapıyorum. Ne yaparsan yap aşk ile yap ki, geri dönüşü sana da, hizmet ettiklerine de olumlu olsun” diye konuştu.