1,5 yıl önce Gencelli’de hizmete açılan Nadir Kıraathanesi, aile dayanışmasıyla ayakta duruyor. Eşi Hatice Palas ve kızı Birgül Çakır’ın yardımlarıyla işletmenin ayakta kaldığını ifade eden Nadir Palas, işlerin yoğun olduğu zamanlarda evin hanımlarının Hızır gibi yetiştiğini dile getirdi.

TÜM KADINLARA ÖRNEK OLUYOR

Sabahları incir bahçesindeki işleri hallederek öğleden sonra kahvehaneye eşine yardıma gittiğini belirten Hatice Palas, “Eşim burada yalnızken benim evde oturmam içime sinmez. Kızımla birlikte her gün yardıma geliyoruz. Daha çok mutfak işleri ve temizlikle ilgileniyoruz. Başlarda köy halkı bir kadının kahvede çalışmasını yadırgadı, laf, söz etti. Ama zamanla alıştılar. Ben de, 'Alnımın teriyle çalışıyorum, eşimin gözünün önündeyim' diyerek sözlere aldırmaz oldum. Sürekli bize misafir olan 10 kadar müşterimiz var. Onlarla kardeş gibi olduk zaten. Bugüne kadar hiçbir hemşehrimden rahatsız edici bir tavır görmedim. Benim niyetim temizse, çekincem olmaz. Böyle bir işte doğruluk, dürüstlük çok önemli” ifadelerini kullandı. 
  Mahalle halkı, Hatice Palas’ın sabah tarlada, gece yarısına kadar da kahvehanede çalışarak kadınlara örnek olduğunu dile getirdi. Kadın eli değen işletmede her şeyin daha temiz olduğuna işaret eden mahalle sakinleri, içlerine sinerek bu aile işletmesini tercih ettiklerini aktardı.